Walter Mittyn ihmeellinen elämä

Walter Mittyn ihmeellinen elämä
Päiväuni valkokankaalla
Julkaistu: 14.1.2014

Miksi itsensä löytäminen vaatii aina kauas matkustamista, mielellään Grönlantiin tai Himalajalle? Walter Mittyn ihmeellinen elämä -elokuva vastaa tähän kysymykseen.

Nelikymppinen Walter Mitty (Ben Stiller)­ ei osaa vastata netin deitti-ilmoituksen kysymyksiin­ ”Mitä olen tehnyt?” tai ”Missä olen käynyt?”, sillä hän ei ole mielestään kokenut­ elämässään mitään kiinnostavaa. Siksi Life-lehden kuvatoimittajana työskentelevä Walter uppoutuu välillä haaveisiinsa siitä, millaista seikkailua elämä voisi olla. Eräänä päivänä Walter kuitenkin ajautuu kohtalon oikusta todelliseen seikkailuun. Ja kun matka ympäri maailmaa alkaa, valkokankaan täyttävät visuaalisesti upeat kuvat Islannin maisemista. Monet kohtaukset on oikeastikin kuvattu paikan päällä eikä studiossa, ja sen huomaa.

Tämä on se elokuva, jonka jälkeen taivastellaan, että koomikko-Ben, 47, kykenee olemaan uskottava vakavissa rooleissa. Mutta että näin uskottava! Hän on supersympaattinen vaatimattoman miehen roolissa ja myös ohjannut elokuvan taidokkaasti.

Jos haluat upota haaveisiin (ja ehkäpä vielä toteuttaa ne), tämä elokuva kannattaa katsoa! Jos tällaisten maisemien keskellä ei löydy suuntaa elämälle, niin ei sitten mistään.

Ohjaaja: Ben Stiller 

Pääosissa: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine 

K-7

Kommentoi »