Demi

"Jatkoin vain fanien vuoksi" − 1D:n ja Zaynin ero vaihe vaiheelta

"Jatkoin vain fanien vuoksi" − 1D:n ja Zaynin ero vaihe vaiheelta
Zayn Malik lähti One Directionista vuosi sitten. Mitä kaikkea kulisseissa tapahtui eron jälkeen?
Julkaistu: 31.5.2016

2 ​päivää Zaynin erosta

Fanit odottivat kaksi pitkää päivää Zayn Malikin, 23, selitystä lähtöuutiselle, jonka One Direction oli ilmoittanut Facebookissa 25. maaliskuuta 2015.

”Yritin pitkään tehdä jotain, josta en nauttinut. Sen vuoksi moni muu joutui kärsimään. Jatkoin fanien vuoksi ja olen surullinen vain siksi, että tunnen pettäväni heidät”, hän sanoo The Sun -lehdessä.

Zaynin mukaan Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan ja Liam Payne ovat tukeneet päätöstä täysin.

Facebook-tiedotteessaan Zayn kertoo, että haluaa elää tavallista 22-vuotiaan elämää poissa parrasvaloista. Käy kuitenkin ilmi, että Zayn on jo äänitysstudiossa tuottaja Naughty Boyn kanssa.

Jotain on jäänyt kertomatta.

9 ​päivää Zaynin erosta

One Directionin jäsenet kertovat olevansa vahvempia kuin koskaan.

”Olemme sitoutuneet bändiin sataprosenttisesti”, Louis sanoo The Sun -lehdelle.

Kulissien takana rytisee. Vain muutamaa päivää aiemmin Naughty Boy on ladannut Soundcloudiin Zaynin esittämän kappaleen I Won’t Mind, minkä jälkeen Louis syyttää Twitterissä Zaynin levyn tuottajaa ajattelemattomaksi ja kehottaa tätä kasvamaan aikuiseksi. Twiittiä seuraa pitkä riita.

Kappale on sokki myös faneille, jotka ovat hädin tuskin käsittäneet, ettei Zayn enää kuulu bändiin.

128 päivää Zaynin erosta

Heinä-elokuun vaihteessa One Direction julkaisee faneille omistetun sinkun Drag Me Down. Vielä isompi yllätys on, että Zayn ylistää sitä nyt Twitterissä:

”Olen ylpeä pojistani”, hän kirjoittaa.

Musiikkilehdet kehuvat bändin uutta soundia ja erityisesti Harrya, jonka ääni saa Zaynin lähdön jälkeen enemmän tilaa. Musiikillisesti 1D palaa Midnight Memoriesin aikaan letkeällä pop-rockillaan, eikä se ole huono asia. Bändi haluaa osoittaa, että se One Direction, jota fanit rakastavat, ei ole muuttunut liikaa.

Samaan aikaan Zayn hakee suuntaansa kovien paineiden alla. Kesän aikana Zayn on riitautunut Naughty Boyn kanssa, lähtenyt Los Angelesiin tekemään levyään ja jättänyt vanhan levy-yhtiönsä. Myös kihlaus Little Mix -bändin Perrie Edwardsin kanssa on purkautunut.

152 päivää Zaynin erosta

Niall, Louis ja Liam kertovat Twitterissä, etteivät eroa vaan bändi jää ”hyvin ansaitulle” tauolle vuonna 2016.

Epäilyistä huolimatta One Directionilla menee Zaynin lähdön jälkeen hyvin. Drag Me Down nousee iTunesin ykköseksi nopeammin kuin yksikään bändin aiempi sinkku, ja Harry kehuu keikkojen menneen paremmin kuin koskaan.

Silti alkuperäisjäsenen lähtö on yhden aikakauden loppu. Jo 1990-luvulla nähtiin, että kun Geri lähti Spice Girlsistä, Kevin Backstreet Boysista ja Robbie Take Thatista, bändit eivät koskaan palanneet ennalleen.

233 päivää Zaynin erosta

One Directionin viides ja toistaiseksi viimeinen albumi Made in the A.M. ilmestyy. Zayn kertoo siitä mielipiteensä suoraan.

”Niin paljon kuin rakastinkin bändiä ja kaikkea, mitä teimme, en kuuntelisi itse sitä musiikkia. Minusta sen sanominen ei ole loukkaus”, hän kommentoi Faderissa.

Zayn nauttii vapaudestaan eikä pahoittele lähtöään. Hän on vaihtanut hiustyyliään viidesti, maalannut uuden kotinsa seinät graffiteilla ja työstänyt kappaleita, joiden ei tarvitse kuulua mihinkään genreen.

307 päivää Zaynin erosta

One Direction julkaisee viimeisen musiikkivideonsa ennen taukoa. History-biisin taustalla vilahtelee videopätkiä bändin vaiheista Zaynin kanssa.

Näyttää siltä, että bändikaverit eivät kanna enää kaunaa. Zayn tulee aina olemaan osa bändin historiaa.

310 päivää Zaynin erosta

Kun yksi luku One Directionin uralla on päättynyt, ilmestyy Zaynin Pillowtalk-sinkku.

R’n’b:tä ja elektroa sekoitteleva kappale kertoo suorapuheisesti seksistä, ja sen psykedeelistä musiikkivideota tähdittää tyttöystävä Gigi Hadid. Sinkku menestyy Yhdysvaltojen soittolistalla paremmin kuin yksikään One Directionin kappale.

Pillowtalk edustaa kaikkea sitä, mitä Zayn ei voinut 1D:ssä tehdä. Puhtoinen poikabändi-imago jää menneisyyteen. Vanity Fair -lehti tiivistää osuvasti: Zayn ei enää tarvitse One Directionia.

366 päivää Zaynin erosta

Zaynin Mind of Mine -debyyttialbumi ilmestyy tasan vuosi sen jälkeen, kun One Direction ilmoitti Zaynin lähdöstä. 

Saammeko nähdä vielä neljän muun supertähden soolouran? Jos Zayn pystyy menestymään omillaan, muutkin haluavat ehkä kokeilla siipiään. Liam ja Louis ovat jo kertoneet keskittyvänsä musiikin tekemiseen (ja Louis isyyteensä). Niall on kuluttanut golfkenttiä, ja Harry pohtii Hollywood-uran, oman levyn ja kiinteistönvälittäjän ammatin välillä.

Nähtäväksi jää, jatkavatko he yhdessä puolentoista vuoden kuluttua, kun bändin ilmoitettu tauko on ohi.

Mutta entä Zayn?

”Palaan One Directioniin 25 vuoden päästä, kun teemme yhteiskiertueen ja olemme aikuisia miehiä”, Zayn vitsaili radiohaastattelussa tammikuussa.

Kommentoi »