Demi

Voiko vanhemmilta pyytää rahaa ehkäisyyn?

Voiko vanhemmilta pyytää rahaa ehkäisyyn?
Ehkäisy on ennen kaikkea sinun ja kumppanisi vastuulla. Pohdimme, kuuluuko myös vanhemmilta saada rahaa ehkäisyn kuluihin.
Julkaistu: 28.5.2015

Kyllä

Vanhemman velvollisuus on pitää huolta lapsensa terveydestä ja turvallisuudesta. Tästä näkökulmasta vanhemmillasi on velvollisuus tukea sinua hoitamaan ehkäisy niin, että vältät seksitaudit ja ei-toivotun raskauden.

Kannattaa keskustella asiasta vanhempien kanssa. Kun he vakuuttuuvat siitä, että olet kypsästi miettinyt seksiin liittyviä asioita etkä ryhdy seksiin kenenkään painostuksesta, he ehkä osallistuvat mielellään ehkäisykuluihin.

Ei

Valitettavasti osa vanhemmista ajattelee, että seksi on kunkin oma asia ja jokainen huolehtikoon itse itsestään. Toisaalta vanhempi voi olla sitä mieltä, että oma lapsi ei ole vielä valmis seksiin eikä siksi auta tätä ehkäisyvälineiden hankinnassa. Joskus vanhempi on oikeassa, joskus ehkä ei. Pahimmillaan päätös johtaa siihen, että nuori harrastaa suojaamatonta seksiä.

Muista, että viime kädessä sinä ja kumppanisi olette vastuussa ehkäisystä. Jos ehkäisy ei ole kunnossa, älä tee mitään sellaista, jossa on mahdollisuus tulla raskaaksi tai saada seksitauti. Kondomeita saa joskus ilmaiseksi terveysasemalta, kouluterveydenhoitajalta tai kesätapahtumista. Edullisimmillaan kondomit maksavat kaupassa alle kolme euroa paketti, eli ne eivät onneksi ole aivan mahdoton kustannus.

Asiantuntija: nuorisolääkäri ja seksuaalineuvoja Miila Halonen 

Etkö löytänyt vastausta pulmaasi? Lisää tietoa ehkäisystä löydät suuresta ehkäisy-tietopaketista.

1 kommentti