Demi

Voiko kuukautisten aikana harrastaa seksiä?

Voiko kuukautisten aikana harrastaa seksiä?
Kuukautiset ja seksi ovat monen mielestä hankala yhdistelmä. Seksiä voi menkkojen aikana harrastaa ihan hyvin, jos se on molemmista ok.
Julkaistu: 13.4.2015

1. Seksiä voi harrastaa kuukautisten aikana

Seksille menkkojen aikana ei ole estettä, kunhan se tuntuu itsestä ja kumppanista mukavalta. Kuukautisvuodon aikana naishormoni estrogeenin määrä on matalimmallaan. Se herkistää limakalvot aroiksi ja voi myös laskea seksuaalista halua. Osa naisista taas kokee, että seksi helpottaa kuukautiskipuja ja muita menkkavaivoja. Osalla halukkuus seksiin voi kuukautisten aikana jopa lisääntyä.

2. Sotku kuuluu asiaan

Tavallinen alapesu ennen ja jälkeen seksin riittää. Emättimeen ei saa suihkuttaa vettä. Sängyn suojaksi voi kuukautisten aikana laittaa pyyhkeen, kun harrastaa seksiä. Kumppaneista osa voi pitää veren näkemistä ällöttävänä, toisille asialla ei ole merkitystä. Kumppanin tunteita täytyy tietenkin kunnioittaa.

3. Huolehdi ehkäisystä myös kuukautisten aikana

Menkkojen aikana on mahdillista tulla raskaaksi, ja seksitaudit voivat tarttua myös, kun on kuukautiset. Kondomia ei siis saa unohtaa. Hormonaalisen ehkäisyn tyhjennysvuodon aikana raskaaksi ei kuitenkaan voi tulla, jos ehkäisyä on käytetty ohjeiden mukaan. Jos limakalvot tuntuvat aroilta, liukuvoiteen käyttö auttaa.

Asiantuntijana yleislääkäri ja seksuaalineuvoja Miila Halonen

 

Etkö löytänyt vastausta pulmaasi? Lue lisää kuukautisista valtavasta tietopaketistamme.

Kommentoi »