Demi

Vinkit menestysblogiin

Vinkit menestysblogiin
Hyviä blogeja on paljon, mutta vain harva nousee suureen suosioon. Näiden vinkkien avulla blogisi on pian kaikkien huulilla.
Julkaistu: 20.7.2013

Bloggarin perusvälineet

Hyvän blogin anatomia

Omaperäinen aihe. Päivityksiä on helpompi keksiä, jos blogilla on selkeä aihealue tai näkökulma. Muoti- ja ruoka-aiheiset blogit ovat suosittuja, mutta faninsa on myös esimerkiksi sisustus- ja askartelublogeilla. Blogi voi myös perustua lyhyisiin Facebook-tyylisiin päivityksiin, joissa julkaiset napakasti fiiliksesi, yhden hyvän biisin, kauniin kuvan tai ajatuksen. Mieti, mikä sinua kiinnostaa eniten, ja kirjoita siitä.

Ytimekäs teksti. Lukija ei jaksa rullata tekstiä loputtomasti alaspäin. Autat lukijaa, kun käytät listoja ja väliotsikoita. Myös eri sivustoille linkkaaminen kannattaa. Lisää hyviä vinkkejä löydät osoitteesta kirjoitusopas.blogspot.com.

Sujuva kieli. Tekstin ei tarvitse olla kirjakieltä, mutta kieliopin perusteet on hyvä hallita. Aloita lauseet isolla alkukirjaimella, tarkista pilkkujen paikat ja lue teksti läpi ajatuksella ennen julkaisua.

Houkutteleva otsikko. Otsikon kaksi ensimmäistä sanaa yleensä ratkaisevat, luetaanko tekstiä lainkaan. Lempibiisisi sanat otsikossa eivät välttämättä avaudu satunnaiselle lukijalle.

Tyylikkäät kuvat. Muutama mietitty ja laadukas kuva on parempi kuin kymmenen räpsyä. Isot kuvat ovat näyttävämpiä kuin pienet.

Siisti ulkoasu. Blogin ulkoasun suunnittelu on kuin sisustuksesta päättäminen. Mieti, millaisia värejä haluat käyttää, mitkä fontit miellyttävät silmää ja millainen banneri on sinun näköisesi. Vilkkuvat animaatiot ja kirjavat taustakuvat tekevät blogista vaikeasti luettavan.

5 vinkkiä itsensä valokuvaamiseen

  1. Hyödynnä luonnonvaloa ja ota kuva mieluiten ulkona jalustan kanssa.
  2. Jos otat kuvan sisällä, mene ikkunan ääreen ja asetu niin, että valo tulee sivusta. Laita toiselle puolelle valkoinen levy tai kangas.
  3. Vältä loisteputkia ja energialamppuja, koska niiden valo on ruman vihreä.
  4. Jos kotoa löytyy pieni spottivalo, valaise sillä hiuksesi. Erotut taustasta.
  5. Valkoisen seinän edessä seisominen näyttää tylsältä. Valitse kaunis ja rauhallinen tausta. Aseta kamera kauas taustasta, astu siitä noin metrin päähän ja tarkenna itseesi.

Asiantuntija: Mikko Säteri, Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto

Lisää julkisuutta

Kun olet itse tyytyväinen blogisi ulkonäköön ja sisältöön, mieti, millaisia lukijoita kaipaat. Kerro blogista ensin kavereillesi. Uusia lukijoita voi houkutella esimerkiksi Demin Blogit-keskustelualueella. Säännöllisillä päivityksillä ja muiden blogeja kommentoimalla ja linkkaamalla saatat herättää kiinnostusta. Jos et jaksa päivittää jatkuvasti, perusta blogi yhdessä kaverin kanssa tai pienellä porukalla.

Psst! Huomasitko, että blogin voi perustaa myös Omaan Demiin?

Juttu on julkaistu Demin numerossa 4/11

Kommentoi »