Demi

Viisi totuutta rintojen muodosta

Viisi totuutta rintojen muodosta
Demi neuvoo: Älä huoli rintojesi ulkonäöstä. Ne ovat aina yksilölliset, eivätkä useimmat pienet rinnat ole tubulaarisia.
Julkaistu: 15.6.2015

1. Ei ole kaksia samanlaisia rintoja.

Jokaisen naisen rinnat ovat kooltaan ja muodoltaan yksilölliset. Keskenään erikokoiset tai -näköiset rinnat ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Rinnat saattavat myös kasvaa keskenään eri tahtia.

2. Harvat rinnat ovat symmetriset.

Rintojen muotoa säätelevät vanhemmiltasi perimäsi geenit ja muu ruumiinrakenne. Hoikilla tytöillä rinnatkin ovat usein pienet, ja vain harvan rinnat ovat symmetrisen pyöreät. Rinnoissa on runsaasti rasvakudosta, joten myös kehon rasvan määrä ja paino vaikuttavat rintojen kokoon ja muotoon.

3. Rintojen muotoutuminen ei pysähdy murrosikään.

Rinnat alkavat kehittyä yleensä 8–13-vuotiaana. Niiden kehitys jatkuu 4–5 vuotta. Rinnat jatkavat kehitystään ja muotoutumistaan vielä murrosiän jälkeenkin. Raskaudet, imetykset ja vaihdevuodet voivat vaikuttaa niiden muotoon myöhemmin.

4. Sinulla tuskin on tubulaariset rinnat.

Netissä keskustellaan paljon ”tubulaarisista” rinnoista. Se on lääketieteellinen termi ja tarkoittaa rintoja, joissa rauhaskudos on rakentunut poikkeuksellisesti. Tubulaariset rinnat ovat pienet ja suipot, eikä niistä ole haittaa terveydelle. Useimmat pienet rinnat eivät kuitenkaan ole tubulaarisia vaan normaaleja pienikokoisia rintoja.

5. Kuukautiset vaikuttavat rintoihin.

Rinnat elävät myös kuukautiskierron mukaan ja voivat siksi tuntua tai näyttää kierron eri vaiheissa erilaisilta.

Painaako rintojesi muoto mieltäsi? Rintaliiveissä ja uima-asuissa on topattuja malleja, joilla voit halutessasi muokata poveasi. Jos joku ei hyväksy sinua sellaisena kuin olet, hän tuskin on arvoisesi. Jos rinnat ahdistavat, asiasta kannattaa puhua jollekin luotettavalle aikuiselle, kuten sukulaiselle tai terveydenhoitajalle.

Lue myös, mitkä asiat vaikuttavat oikeasti rintojen kasvuunApua-osiosta löydät lisää terveysaiheisia kysymyksiä ja vastauksia, kuten miltä nännien kuuluu näyttää ja miten voit tutkia rintasi. Voit myös lähettää meille oman terveyteen liittyvän kysymyksesi.

Asiantuntija: yleislääkäri ja seksuaalineuvoja Miila Halonen

Kommentoi »