Demi

Viisi kirjaa joululomalle

Viisi kirjaa joululomalle
Demin joulukalenteri: Tervetuloa, joululoma! Hyvästele näyttö hetkeksi ja kiinnitä se katse joulun ajaksi näihin ihaniin kirjoihin.
Julkaistu: 20.12.2014

Joululomalla kannattaa napata käteen mieluummin tunnelmaa nostattava kirja kuin älypuhelin. Valitse loman kunniaksi lukulistallesi ainakin yksi näistä jouluisista kirjoista:

Klassikko: Charles Dickens – Saiturin joulu

Legendaarinen Saiturin joulu (tunnetaan myös nimillä Joulun-aatto, Joulu-ilta, Jouluaatto, Joululaulu ja Saiturin jouluyö) kertoo tarinan Ebenezer Scrooge -nimisestä vanhasta miehestä, joka ajattelee joulunkin alla vain rahaa ja itseään. Hän ei pidä ihmisistä, eikä varsinkaan joulusta! Jouluyönä Scroogelle näyttäytyy kolme joulun henkeä, jotka vievät hänet vuorotellen menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Nähtyään kaikki tekemänsä virheet Scrooge tajuaa tekojensa seuraukset ja alkaa levittää hyvää mieltä.

Viihdyttävää hömppää: Regina Rask – Jouluihminen

Tavaratalossa työskentelevä Eeva on todellinen joulufriikki. Hän tekee ensimmäiset jouluostoksensa heti 27. joulukuuta ja jatkaa täydellisen joulun suunnittelua koko vuoden ympäri. Onnistuuko Eeva toteuttamaan suunnitelmansa kaikkien aikojen joulusta, kun katastrofi on kehittymäisillään juuri ennen aattoa? Asiaa hankaloittavat ylitöissä viihtyvä mies ja murrosikäinen poika.

Koskettava satu: Marko Leino – Joulutarina

Joulutarina on kertomus Joulupukin synnystä. Päähenkilö, viisivuotias Nikolas Pukki, menettää vanhempansa sekä siskonsa ja jää orvoksi. Hän kiertää asumassa vuoden kerrallaan Korvajoen kylän perheissä. Vuosien saatossa Nikolas on oppinut tuntemaan koko kylän ja haluaa kiittää heitä. Hän alkaa veistää puisia leluja, joita antaa aina jouluisin kylän lapsille. Poika jatkaa jouluperinnettään haasteista huolimatta, levittäen sitä aina vain laajemmalle ja laajemmalle.

Tarina jouluhössötyksestä: John Grisham – Joulua pakoon

Luther ja Nora Krank saavat tarpeekseen jouluhössötyksestä ja kaikesta siitä kuluttamisen määrästä. He päättävät lähteä jouluksi Karibian-risteilylle. Kaikki kiire ja stressi saavat jäädä naapurustoon, joka valmistelee joulua perinteiseen tapaansa. Kun naapurit raivostuvat Krankeille, joutuvat he käymään taiston joulua vastaan.

Lämminhenkinen komedia: David Baldacci – Jouluksi kotiin

Yhdysvaltalainen Tom Langdom matkustaa Yhdysvaltain rannikolta toiselle päästäkseen jouluksi tyttöystävänsä luokse. Pitkällä junamatkalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja kanssamatkustajiakin löytyy laidasta laitaan. Juna juuttuu vuosisadan suurimpaan lumimyrskyyn Coloradossa, joten taattu on ainakin erilainen joulu!

Kommentoi »