Demi

Viisi kirjaa, jotka sinun pitää lukea tänä kesänä

Viisi kirjaa, jotka sinun pitää lukea tänä kesänä
Tekemistä kesäpäivään löytyy kirjaston hyllyltä. Näiden kirjojen parissa vierähtää monta päivää.
Kuvat
Julkaistu: 3.7.2015

John Green: Arvoitus nimeltä Margo

(WSOY 2015)

Nynnyn Q:n elämä mullistuu, kun hänen ihastuksensa Margo katoaa. Dekkaria muistuttavassa kirjassa Q yrittää jäljittää tyttöä ja saa tästä samalla selville uusia asioita. Teokseen perustuva elokuva tulee ensi-iltaan 24.7.2015.

Jenni Pääskysaari: Tyttö sinä olet... 

(Otava 2015)

Toimittaja-kirjailijan pieneen voimakirjaan on koottu oivaltavaa pohdintaa esimerkiksi sisaruudesta, rakkaudesta ja yksinäisyydestä. Joukossa on myös lyhyitä tarinoita upeista tytöistä, jotka ovat muuttaneet maailmaa.

Marie Jalowicz Simon: Sitten juoksin pakoon

(Gummerus 2015)

Jännittävä tositarina kertoo juutalaistytöstä, joka piileskeli natseja toisen maailmansodan ajan Berliinissä. Selvitäkseen hengissä Marie joutui uhraamaan paljon. Karua arkea kuvaava kirja herättää historian henkiin.

Cecelia Ahern: Kuinka rakastutaan 

(Gummerus 2015)

Christine Rose päättää estää erään miehen itsemurhan, vaikka hänen oma elämänsä on yhtä kaaosta. Chick lit -kirja vie pois omasta arjesta ja upottaa hohdokkaaseen elämään jossain ihan muualla. Se palauttaa uskon romantiikkaan.

Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

(Otava 2013) 

Mia jättää työnsä ja lähtee Japaniin jäljittämään 900-luvulla elänyttä hovinaista ja kirjailijaa. Syntyy päiväkirja ja matkakertomus, joka vie lukijan muinaiseen itään – ja opettaa tekemään waka-runon.

Lisää luettavaa

Kommentoi »