Demi

Viiden tähden elokuva

Viiden tähden elokuva
Demi suosittelee: Ollaan vapaita -elokuva yhdistää mahtavat biisit, kesäisen Helsingin, haaveilun ja huippunäyttelijät. Jos aiot viikonloppuna elokuviin, katso tämä!
Julkaistu: 7.8.2015

Ollaan vapaita -musikaalielokuva

Viisi tähteä

Kyllä! Suomalainen musikaalielokuva voi sekä itkettää että naurattaa – hyvällä tavalla. Ollaan vapaita kertoo peruskoulun päättävästä Leosta (Johannes Brotherus), joka tulee yllätysvierailulle biologisen äitinsä Seljan luo (Maria Ylipää). 

Kolmekymppinen Selja viettää Helsingissä hohdokasta boheemielämää kämppistensä ja poikaystävänsä kanssa. Adoptioperheessä kasvanut Leo ihastuu viikonlopun aikana sekä Seljan elämään että tämän kämppikseen Iisaan (Pihla Maalismaa). Pikkukaupungissa asuva Leo haluaa muuttaa Seljan luokse ja valehtelee tulevansa Helsinkiin lukioon. Elokuva käsittelee kiehtovasti myös sitä, miten keskenkasvuisia aikuiset voivat olla. 

Musiikki lomittuu luontevasti elokuvan tarkkanäköiseen käsikirjoitukseen ja tunnelmaan. Biisit ovat kiinnostavimpien suomalaisten muusikoiden, kuten Sannin, Paula Vesalan, Elias Kaskisen, Asan ja Yonan, käsialaa.

Nuori lahjakkuus Johannes Brotherus on roolissaan niin loistava, ettei hän tunnu edes näyttelevän. Toinen elokuvan päätähdistä on kesäinen Helsinki, joka herättää takuulla kaikkien haaveet.

Lue lisää Johannes Brotheruksesta syyskuun Demistä, joka ilmestyy 19. elokuuta.

Traileri

Pihlan ja Johanneksen fiiliksiä kuvauksista.

Kommentoi »