Demi

Vietä ihana tyttöjenilta

Vietä ihana tyttöjenilta
Tyttöjenilta on herkkuja, syvällisiä keskusteluja, nauramista ja yhdessäoloa. Näillä vinkeillä vietät mahtavan illan kavereiden kanssa!
Julkaistu: 30.1.2014

Syvennä ystävyyttä

Kiireisten koulupäivien ja harrastusten keskellä ystävyys jää helposti pikaisten juttutuokioiden tasolle. Joskus on hyvä hidastaa ja keskittyä vain kaverina olemiseen.

1. Älä pidä kavereitasi itsestäänselvyytenä.Ystävyyskin vaatii huolenpitoa. Tyttöjenillan aikana on täydellinen mahdollisuus kysyä, mitä toiselle oikeasti kuuluu, sekä kertoa omaa mieltä painaneet asiat.

2. Jos kaverisi haluaa keskustella vakavasta aiheesta, muista kuunnella. Dipin sekoittaminen tai Spotifyn selailu voi odottaa. Jos et tiedä, mitä arkaan avautumiseen voi vastata, riittää, että kerrot kaverillesi olevasi aina paikalla häntä varten.

3. Luottamuksellista tunnelmaa luo myös se, että kertoo itsestään jotain eikä jätä avautumista vain kaverin kontolle. Kaikki eivät myöskään ole hyviä keskustelemaan isossa porukassa. Jos joku vaikuttaa vaivaantuneelta, odota tilaisuutta jutella kahden kesken.

4. Muista, että kukaan ei ole täydellinen. Välillä paraskin kaveri mokaa tai möläyttää salaisuuden eteenpäin. Hetken vihastumisen jälkeen on hyvä antaa anteeksi. Ystävyys vahvistuu, kun selvitätte ongelmat ja vastoinkäymiset. Silloin tiedätte, että tämä ystävyys ei vähällä rikkoonnu.

5. Koskettaminen vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Niskahieronta ja kaverin hiusten laittaminen ovat oivia tapoja näyttää kaverille, että välität hänestä. Luontodokkareissa toisiaan sukivat simpanssitkin ovat hoksanneet tämän.

Valmistaudu nauramaan

Haluatko hyvät naurut? Tunnelma rentoutuu, kun illan aloittaa hauskalla leikillä. Välineiksi riittää paperi ja kynä.

Arvaa kuka: Jokainen osallistuja kirjoittaa lapulle itsestään asian, jota muut eivät tiedä. Laput sekoitetaan kipossa ja luetaan ääneen yksi kerrallaan. Joka kierroksella kaikki arvaavat, kenestä on kyse. Vaikeinta on pitää pokka, kun oman paljastuksen kohdalla on sanottava jonkun toisen nimi. Lopuksi tietysti paljastetaan totuus.

Julkkispeli: Osallistujat kirjoittavat lapuille viiden julkkiksen nimet. Pelaaja kerrallaan poimii lapuista yhden ja laittaa sen otsalleen niin, että kaikki muut paitsi hän näkevät sen. Pelaajan pitää arvata, kuka hän on, kysymällä kysymyksiä, joihin voi vastata vain kyllä tai ei. Kun vastaus on ei, vuoro siirtyy seuraavalle. Jos kaipaatte vaihtelua, toisella kierroksella muut pelaajat voivat kuvailla arvuuteltavaa hahmoa kolmella sanalla. Kolmannella kierroksella vinkit esitetään pantomiimina.

Pussaa, deittaa, unohda: Jokainen keksii neljä kolmen julkkiksen ryhmää, joiden jäsenistä osallistujien pitää valita, ketä olisi kiva pussata, kuka olisi ihanteellisin treffikumppani julkiselle paikalle ja kenet voi unohtaa saman tien. Peli toimii myös simppelinä kumman kaa -versiona: kumman kanssa näistä kahdesta tyypistä suutelisit, jäisit jumiin hissiin tai muuta vastaavaa?

Tyttöjen iltaan kuuluu tietysti myös herkuttelu. Kokatkaa vaikka kauniita kuppikakkuja, suolaisia pannukakkuja ja sipsien kanssa guacamolea.

Kommentoi »