Demi

Vältä lomariidat

Vältä lomariidat
Reissu kaverin tai perheen kanssa voi kiristää tunteita. Näin pelastat tunnelman.
Julkaistu: 9.6.2014

Sex and the City – Sinkkuelämää 2 -elokuvassa ystävysten ylellinen loma päättyi ikävästi, kun Samantha joutui pidätetyksi ja matkan sponssannut sheikki perui vieraanvaraisuutensa. Riitaa ei silti syntynyt!

Tee auto- tai junamatkasta viihtyisä. Varaa mukaan herkkuja, joita voit syödä sotkematta ja lataa kännykän akku täyteen musiikin kuuntelua ja pelien pelaamista varten. Ota mukaan myös tarpeeksi lukemista, johon voit uppoutua.

Anna vanhempiesi rentoutua. Loman alussa vanhempiesi kiire ja stressi voivat purkautua kiukkuna. Pidä siis aluksi välimatkaa, puuhaile omia juttujasi ja ole kärsivällinen.

Muista syödä. Nälkäisenä ja janoisena leppoisinkin ihminen voi muuttua hirviöksi. Pidä laukussasi hedelmä ja vesipullo, jotka voit ojentaa kärttyisälle kaverille – tai ottaa itse. Aloittakaa ruokapaikan etsiminen jo ennen kuin kenelläkään on huutava nälkä.

Sano ääneen toiveesi. Jos lomaseurasi hinkuu levykauppoihin tai museoihin ja sinä inhoat niitä, ehdota suoraan, että viettäisitte iltapäivän erillään. Kumpikin voi tehdä juuri sitä, mitä haluaa, ja saatte hyvän mielen. Tavatkaa lounaalla ja keksikää iltapäiväksi yhteistä tekemistä. Myös perhelomalla voi jakautua pienempiin porukoihin!

Hillitse kielesi. Loman lopussa toisen ärsyttävät piirteet voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä. Mieti kuitenkin, kannattaako riitaa aloittaa, jos reissua on jäljellä enää hetki. Yleensä ärsytys katoaa pian itsestään. Pura tunteesi vaikka päiväkirjaan.

Kommentoi »