Demi

Unohda krääsä! Listasimme parhaat aineettomat joululahjaideat

Unohda krääsä! Listasimme parhaat aineettomat joululahjaideat
Pohditko, mitä antaa kaveriporukalle ja perheelle joululahjaksi? Nämä mahtavat lahjat eivät jää lojumaan kaapin perukoille.
Julkaistu: 25.11.2016

1. Inspiroidu leffoista

"Olisipa siistiä ampua jousella. Näyttelijät pääsevät tekemään niin hienoja juttuja", huokaisee kaverisi katsellessanne fantasiaelokuvaa. Loistava lahjaidea! Sen sijaan, että jokainen kaveriporukkanne jäsen ostaisi toisilleen pieniä kynttilä- tai meikkilahjoja, kerätkää kolehti ja auttakaa jokaista kokeilemaan jotain siistiä lempileffastaan. Kokeilukerta voi olla vaikka kiipeilyä, ratsastusta, miekkailua, parkouria, jousiammuntaa tai sitten aamiainen timanttikaupan edessä.

2. Mene perhetreffeille

Vaikka olisit tottunut käymään elokuvissa kavereittesi tai kultasi kanssa, osta tänä joululomana leffapaikat sinulle ja sisaruksellesi tai vanhemmallesi. Tarjoa hänelle popparit tai leffan jälkeen kahvit. Perheenjäsenesi arvostaa rentoa hengailuaikaa.

(gif)

3. Lahjoja eläinten ystävälle

Jos ystäväsi rakastaa eläimiä, häntä ilahduttaa varmasti saimaannorpan uimarauha tai liito-oravan kotikolo. Villieläinten lisäksi eläinystävä voi haluta tukea myös eläinteollisuuden eläimiä. Eläinoikeusjärjestö Animaliaa tukemalla porsaille, kanoille ja lehmille voi hankkia esimerkiksi tilaa laiduntaa. Luonnosta ja metsän rauhasta nauttivalle kaverille taas voi ostaa palan vanhaa suomalaista ikimetsää.

4. Jaa mahtavia suosituksiasi

Maailmassa on niin paljon valmiita, siistejä juttuja, joista ei tarvitse ostaa fyysistä kappaletta. Anna lahjaksi lista lempijutuistasi kommenttien kera: kerro, miksi juuri se juttu on mielestäsi paras, sillä mielipiteelläsi on merkitystä ystävällesi. Voit listata esimerkiksi YouTubesta lempivideosi tai -kanavasi, mielenkiintoisiimmat tyypit Instagramista tai Snapchatista, lempi-tv-sarjasi tai vuoden suosikkikirjasi. 

5. Vähennä huolia

Maailman tilaa pohtivan ystävän huolia voi lievittää hyväntekeväisyyslahja. Esimerkiksi kympillä saa hankittua laillisen henkilötodistuksen sitä tarvitsevalle. Todistuksen avulla voi äänestää ja pääsee sairaalaan.  Muita avun tarvitsijoita löytyy niin läheltä kuin kaukaa. 

6. Tarjoa siivousapua

Uusien tavaroiden sijaan ystäväsi saattaa kaivata apua entisistä eroon pääsemiseksi. Anna siis kamullesi lahjakortti, jossa lupaat auttaa häntä vaatekaappien ja sängynaluslaatikoiden tyhjentämisestä. Saat lahjaan lisäsäväyksen, jos lupaat etsiä ja varata sopivan kirpparipöydän ja auttaa kamojen raahaamisessa paikalle. 

7. Lähde kurssikaveriksi

Monien kaupunkien ja kuntien työväenopistot järjestävät taas vuoden alusta kursseja niin kielistä, askartelusta kuin urheilustakin. Ehdota ystävälle tai läheiselle, jonka kanssa haluaisit viettää enemmän aikaa, että osallistuisitte yhdessä savenvalantaan, japanin kielen opiskeluun tai tanssikurssille.

(gif)

8. Anna resepti - ja siihen tarvittavat aineet

Herkullinen syötävä joululahja katoaa nopeasti. Jos et halua kokkailla yksin, voit antaa ystävällesi lahjaksi reseptin, ostaa kaikki tarvittavat aineet siihen valmiiksi ja auttaa valmistuksessa. Parasta lahjassa on, että pääset itse osingoille herkuista! 

9. Varaa DIY-hemmotteluhoito

Arjen hemmotteluhetkeä varten ei tarvitse varata ystävälle tai perheenjäsenelle kokonaista kylpylälomaa. Jos olet kauneustaituri, lupaa joululahjaksi ennen tärkeitä juhlia kihartaa ystäväsi hiukset ja kehittellä hänelle lumoava bilemeikki. Myös kynsien lakkaaminen voi sujua paremmin toiselle kuin itselle, ja kaverisi saa rentoutua. Jos kotoasi löytyy sauna tai kylpyamme, voit järjestää teille spa-päivän itse tehtyjen hius- ja kuorintanaamioiden kera.

(gif)

10. Anna aikaasi 

Joskus paras lahja on pysähtyä kuuntelemaan, mitä ystäväsi tai läheisesi oikeasti haluaa. Se voi olla jotain hyvin yksinkertaista: jonkun, joka kuuntelee huolia hetken ajan ilman keskeytyksiä, auttaa läksyjen teossa, pitää seuraa ennen stressaavaa koetta tai toivottaa illalla hyvää yötä. Vaikka pienet teot ja sanat arjessa voivat tuntua yksinkertaisilla, niillä saattaa olla paljon suurempi merkitys kuin uutuuskirjalla tai talven trendikkäimmillä lapasilla. 

Lue myös

Kommentoi »