Demi

Unien tulkintaa: värit

Unien tulkintaa: värit
Tämän jutun avulla selvität, mitä eri värit merkitsevät unessasi.
Julkaistu: 19.9.2013

Muistatko, mikä oli unesi sävymaailma? Oliko kyseessä harmaan usvainen uni, vai toistuiko siinä tietyn värinen esine? Katso, mitä eri värit symboloivat unissa.

Vaaleanpunainen:  

Hempeät punaisen sävyt viittaavat rakkauteen ja rakkauden löytämiseen. Vaaleanpunaiset asiat, kuten hattarat ja suloiset leivokset, voivat kertoa myös paranemisesta rakkauden avulla – eikö herkuttelulla yleensä ole aika parantava vaikutus!

Punainen:  

Punainen on intohimon ja vihan väri. Sinulla taitaa olla voimakkaita – joko positiivisia tai negatiivisia – tuntemuksia jotakin tuntemaasi ihmistä kohtaa?

Musta:  

Musta symboloi synkkyyttä ja surua. Mustan sävyt saattavat toistua unissa varsinkin syksyllä, kun sää muuttuu masentavan harmaaksi. Unet muuttuvat iloisemmiksi, kun teet iltaisin jotain piristävää kavereiden kanssa ja puet aamulla päälle värikkäät vaatteet.

Vihreä:  

Paraneminen, kasvu, uudistuminen liittyvät vihreään väriin. Valmistaudu muutoksiin ja uusiin haasteisiin valve-elämässäsi.

Sininen:  

Sininen väri merkitsee toivoa, innostusta ja hengellistä voimaa. Siniseen liitetään myös vähemmän imartelevia piirteitä, kun laskelmoivuutta ja tunnekylmyyttä. Selvität kumpi määritelmä sopii sinuun, kun mietit, oliko unen jälkeinen olosi motivoitunut vai surumielinen.

Keltainen:  

Oliko sinulla unessa päällä keltainen paita? Vai oliko tapahtumapaikkana aurinkoinen metsämaisema? Kaikki keltaisen sävyt viittaavat inspiraatioon ja innokkuuteen. Nyt on oikea hetki tehdä rästihommat valmiiksi.

Valkoinen:  

Valkoinen väri symboloi puhtautta ja viattomuutta, mutta myös melko väritöntä elämää. Vaikka sateisen harmaa sää houkuttelee jäämään kotisohvalle, lähde välillä ulos. Iltalenkki kaverin kanssa juoruten piristää kummasti arkea – ja unimaailmaasi!

Harmaa:  

Jokin asia saa nyt pääsi pyörälle, sillä harmaa väri symboloi sekaannusta ja hämmennystä. Ole hetki rauhassa ja mieti, mikä mieltäsi painaa. Jo epäkohdan tiedostaminen selventää mieltä ja parantaa oloasi.

Lähde: Nerys Dee: Unennäkijän käsikirja - Unien tulkinnan ja ymmärtämisen opas (WSOY)

Kommentoi »