Demi

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset
Q&A: Mietityttääkö jokin asia Demi.fissä? Oletko uusi demittäjä? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa! Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.
Julkaistu: 7.6.2018

KESKUSTELUT

Mikä Demi.fi on?

Demi.fi on suosittu keskustelupalsta, jossa voit puhua syvällisiä, jakaa intohimosi ja esittää noloimmatkin kysymyksesi. Täällä käy paljon erilaisia ihmisiä, mutta sivusto on suunnattu yli 13-vuotiaille ja pääosin keskustelijat ovat nuoria. Paras tapa tutustua sivustoon on luoda tunnus ja sukeltaa keskusteluihin. Ihanaa, että olet täällä!

Onko Demillä omaa sovellusta?

Demillä ei ole omaa sovellusta, mutta muistathan, että voit aina tallentaa Demistä pikakuvakkeen kotinäytölle, jolloin Demi on aina vain yhden napautuksen päässä.  💕

Miten osallistun keskusteluun?

Rekisteröidy Demiin, ja ongelmasi on ratkaistu! Voit osallistua olemassa oleviin keskusteluihin tai aloittaa uuden. Keskusteluja voi lukea myös ilman omaa tunnusta, mutta silloin et voi kommentoida tai aloittaa keskustelua juuri sinulle tärkeästä aiheesta.
Pääset luomaan tunnuksen Demin etusivulla. Se on ilmaista ja käy näppärästi. Saat rekisteröintiin tarvittavan vahvistuskoodin sähköpostiisi tai tekstiviestillä puhelimeesi.
Jatkossa voit kirjautua sisään nuolisymbolista, joka on oikeassa alakulmassa (mobiili) tai oikeassa yläkulmassa (desktop).

Miten voin hakea minua kiinnostavia keskusteluja?

Etusivulla on esillä vain pieni osa keskusteluista. Demi.fissä on yhdeksän keskustelualuetta: ihmissuhteet, keho, mieli, netti ja tekniikka, oma planeetta, opiskelu ja työ, tyyli ja kauneus, vapaa-aika sekä viihde. Löydät kaikki alueet Keskustelut alueittain -välilehdeltä.
Hakukenttä löytyy klikkaamalla sivun oikeasta ylälaidasta. Voit hakea niin keskusteluja, muita käyttäjiä kuin Demin juttuja.
Kannattaa hyödyntää etsimisessä myös aiheita eli hashtageja, joita klikkaamalla löydät lisää keskusteluja ja juttuja asiasta. Jos haluat lukea uusimmat keskustelut tai kuumimmat keskustelut eri aiheista, löydät ne etusivulta, jonne pääset logoa painamalla.

Miten valitsen keskustelulle sopivan aiheen?

Se riippuu siitä, mitä aihetta keskustelusi koskee. Jos haluat kysyä esimerkiksi finneistä, valitse keskustelualueeksi keho ja aiheeksi akne. Jokaisen keskustelualueen alla on valmiina suosituimmat aiheet, joista voit valita 1–3. Aiheiden eli hashtagien avulla muutkin demittäjät löytävät keskustelusi helposti. Eikö keskustelusi mahdu mihinkään lokeroon? Oma planeetta -alueella voi jutella ihan mistä tahansa.

Mitä eri symbolit tarkoittavat?

Salama tarkoittaa, että keskustelu käy erityisen vilkkaana. Keskustelujen perässä näkyy puhekupla, jonka vieressä lukee, kuinka monta vastausta keskustelussa on. Lihavoituna näkyvät ne keskustelut, joita et ole vielä lukenut. Jos olet aiemmin käynyt keskustelussa ja sen jälkeen keskusteluun on tullut uusia viestejä, puhekuplaan ilmestyy punainen pallero. Vihreä pallero nimimerkin perässä sen sijaan tarkoittaa sitä, että käyttäjä on paikalla Demissä.
Etkö näe kaikkia symboleita? Siinä tapauksessa kirjaudu sisään tai rekisteröidy!

Miten voin seurata keskusteluita?

Jos haluat alkaa seurata jotain keskustelua, jota et ole itse aloittanut, voit tehdä sen keskusteluketjun perästä löytyvästä tähtinapista. Seuraamasi keskustelut näkyvät sinulle profiilissasi Ilmoitukset-välilehdellä ja saat notifikaation, jos joku kommentoi kyseistä keskustelua.

Miten voin poistaa tai piilottaa oman keskusteluni?

Oman keskustelun tai kommentin voi poistaa viiden minuutin ajan sen julkaisemisesta klikkaamalla painiketta viestin vieressä. Halutessasi voit myös muokata viestiäsi, mutta aihesanoja tai otsikkoa ei pysty muuttamaan. Keskustelujen piilottaminen ei ole mahdollista.

Miksi jotkut keskustelut katoavat?

Keskustelu on todennäköisesti ollut sääntöjen vastainen. Kun rekisteröidyt, sitoudut noudattamaan Demin sääntöjä. Ylläpidolla on oikeus poistaa keskustelusääntöjen vastaisia tai muuten asiattomia keskusteluja.

Voiko Demissä lähettää yksityisviestejä?

Demi on yhteisö, jossa kaikki pääsevät osallistumaan keskusteluun. Yksityisviestien lähettäminen ei ole mahdollista, jotta pystymme huolehtimaan käyttäjien tietosuojasta ja turvallisuudesta ja ehkäisemään väärinkäytöksiä.

Voiko Demissä käyttää emojeita?

Kyllä voi! 😍

NIMIMERKKI JA REKISTERÖITYMINEN

Miten rekisteröidyn Demiin?

Voit rekisteröityä Demiin vaikka heti etusivulla. Tarvitset siihen puhelinnumeron tai sähköpostin, jolla ei ole ennestään luotu nimimerkkiä.

Miksi Demiin pitää rekisteröityä?

Haluamme pitää Demin viihtyisänä ja kotoisana paikkana, jossa voit keskustella turvallisesti kaikesta maan ja taivaan välillä. Kun luot tunnuksen, pääset osaksi ihanaa nuorten yhteisöä.

Kuinka monta nimimerkkiä voin luoda?

Yhteen puhelinnumeroon tai sähköpostiin voi liittää yhden nimimerkin. Nimimerkki kannattaa myös valita huolella, sillä sitä ei voi jälkikäteen muuttaa.
Jos sinulla on ollut vanhassa Demissä useampi nimimerkki, jokainen pitää siirtää tälle uudelle sivustolle eri puhelinnumerolla tai sähköpostilla.

Kuinka voin poistaa nimimerkkini tai vaihtaa sitä?

Nimimerkkiä ei voi vaihtaa, mutta tunnuksen voi poistaa. Mene Omaan Demiin, klikkaa sieltä Tilin asetukset ja pääset hallinnoimaan tunnustasi A-lehtien tunnuspalvelussa. Huom! Jos poistat tunnuksesi, et pysty palauttamaan sitä. Myöskään ylläpito ei pysty palauttamaan poistettua tunnusta tietosuojasyistä.

Onko varmaa, ettei sähköpostini tai numeroni näy muille käyttäjille?

Voit olla huoletta. Pidämme huolta kaikkien käyttäjien tietosuojasta, ja muut käyttäjät näkevät vain nimimerkkisi ja Oma Demi -profiilissa kertomasi asiat.

Miten vaihdan salasanani?

Epäiletkö, että salasanasi on joutunut vääriin käsiin? Se kannattaa vaihtaa viipymättä! Saat vaihdettua sen menemällä Omaan Demiin ja klikkaamalla sieltä Tilin asetukset, josta pääset hallinnoimaan tunnustasi A-lehtien tunnuspalvelussa. Otathan huomioon, että tietoturvasyistä joudut sen jälkeen kirjautumaan uudestaan sivustolle.

ILMIANNOT JA SÄÄNNÖT

Mitä Demi.fin sääntöjen rikkomisesta seuraa?

Demi.fissä on säännöt auttavat pitämään sivuston ilmapiirin mukavana. Jokaisen demittäjän kannattaa lukea Demi.fin säännöt.
Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa banneihin eli jäähyyn. Se tarkoittaa, että sääntöjä rikkoneen käyttäjän nimimerkki ei pääse rekisteröitymään Demi.fihin tietyn ajan sisällä. Ylläpito päättää bannien pituudesta. Vakavista tapauksista ilmoitamme tarvittaessa viranomaisille.

Miten voin tehdä ilmiannon?

Jos joku kiusaa muita tai rikkoo muuten Demi.fin sääntöjä, klikkaa ilmiantopainiketta, joka löytyy viestien ja keskustelujen vierestä ja käyttäjän Omasta Demistä. Voit ilmiantaa joko yksittäisen viestin, käyttäjän tai koko keskustelun.
Yhdessä pidämme Demi.fin mukavana keskustelupaikkana, jossa voi huoletta jakaa niin hassuja ilonaiheita kuin suuria huolia. Muista, että turhien ilmiantojen tekeminen on kiusaamista siinä missä haukkuminenkin.

YLEISTÄ DEMISTÄ

Kysymykseni liittyy Demi-lehteen. Olenko oikeassa paikassa?

Kyllä vain! Demi on nuortenmedia, jolla on keskustelupalsta Demi.fi ja joka julkaisee esimerkiksi Demi-lehteä ja monenlaista somesisältöä eri kanavissa.
Täällä voit osallistua monella tavalla Demin tekemiseen. Jutut-sivulla voit esimerkiksi hakea Demiin haastateltavaksi, antaa palautetta ja osallistua kyselyihin tai kilpailuihin. Demin toimituksen ja A-lehtien asiakaspalvelun yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -sivulta. Haluatko lukea Demin juttuja? Arkiston löydät osiosta Jutut.

Olen vanhempi, jonka lapsi demittää. Mitä minun pitää tietää?

Demi.fi on suosittu foorumi, jossa nuoret voivat keskustella heitä kiinnostavista asioista. Keskusteluja valvovat sitä varten koulutetut aikuiset, ja kuka tahansa voi ilmiantaa heille asiatonta sisältöä. Näin kaikki pitävät yhdessä huolta siitä, että Demi.fissä on ystävällinen ilmapiiri.
Demissä nuoret saavat vertaistukea toisiltaan, ja täältä moni on saanut uusia ystäviä. Sivustolta löytyy myös paljon luotettavaa tietoa mieltä askarruttavista asioista, kuten kuukautisista, kiusaamisesta ja opiskelusta. Rekisteröityminen palveluun on maksutonta, ja se on mahdollista yli 13-vuotiaille. Demi.fin kuten Demi-lehdenkin omistaa A-lehdet Oy.

Näin Demissä lapsille sopimattoman mainoksen. Mitä teen?

Demissä ei kuulu olla alaikäisille sopimatonta mainontaa, ja mainoksia valvotaan. Valitettavasti joskus kuitenkin tapahtuu virheitä. Jos näet sivustolla esimerkiksi alkoholimainontaa tai muuta alaikäiselle sopimatonta mainontaa, voit laittaa siitä palautetta Ota yhteyttä -sivun lomakkeella. Merkitse aina mukaan osoite, johon sopimaton mainos ohjasi.

Miten voin lähettää palautetta ylläpidolle?

Mielipiteesi on meille tärkeä! Palautteen saat perille Ota yhteyttä -sivun lomakkeella.
5 kommenttia