Demi

"Tunnen itseni rumaksi"

"Tunnen itseni rumaksi"
Vaikka olo tuntuisi rumalta, se ei tarkoita, että olet ruma. Näin vähennät ulkonäön merkitystä elämässäsi.
Julkaistu: 13.3.2015

1. Keskity muihin asioihin kuin ulkonäköön

Jos ajatuksesi pyörivät oman ja muiden ulkonäön ympärillä, pyri keskittymään asioihin, joissa ulkonäöllä ei ole väliä. Joitakin auttaa metsässä käveleminen, toisia tanssitunti.

Itsensä hyväksyminen ei tarkoita meikkien heittämistä menemään tai sitä, ettet voi seurata muotiblogeja. Itsensä hyväksyminen on sitä, että voi pukeutua ja meikata, miten milloinkin huvittaa. Siihen kuuluu omien hyvien puolien huomaaminen ja niiden korostaminen. Kun ulkonäkö ei tunnu kohtalokkaan vakavalta asialta, laittautuminen voi muuttua itsensä peittelystä itsensä ilmaisemiseksi.

2. Kehu ja pane kehut muistiin

Itsetunto nousee, kun opettelet poimimaan kehut talteen ja jättämään haukut omaan arvoonsa. Kirjoita itsellesi ylös muiden kehuja, jotka saavat uskomaan siihen, että kelpaat. Muista kehua ja kannustaa myös, kun puhut itsellesi. Opettele ajattelemaan peilikuvastasikin hyväksyvästi sen sijaan että moittisit.

Sama toimii kaverille. Ulkonäön kehuminen piristää kaverin päivää, mutta luonteen kehuminen on vielä tärkeämpää.

3. Älä vertaa itseäsi muihin

Kulunutta mutta totta: jokainen on erilainen. Julkkiksista on näytillä kiillotettu kuva, etkä lopulta tiedä kavereidesikaan murheista ja epävarmuuksista ihan kaikkea. Ei siis kannata toivoa toisen ulkonäköä tai elämää.

4. Uskalla ihastua

Seurustelussa ja rakkaudessa on kyse kaikesta muusta kuin ulkonäöstä. Kun katsot kaupungilla käveleviä pariskuntia, huomaat, että rakkautta on tarjolla kaikennäköisille. Ihastukselle kannattaa mennä juttelemaan rohkeasti, jotta saatte tietää toisistanne muutakin kuin sen, mikä näkyy päälle.

Lue myös

Kommentoi »