Demi

Tulkitse uniasi

Tulkitse uniasi
Näitkö unta suudelmasta tai vessakäynnistä? Ota selvää, mitä unien tapahtumat paljastavat sinusta ja elämästäsi.
Julkaistu: 6.2.2015
  • Unista tiedetään hyvin vähän. Vaikka unien logiikka on mysteeri, tiedämme niiden peilaavan ainakin osittain elämäämme sekä mieltämme painavia ajatuksia.
  • Intiaanilegendan mukaan unet ovat viestejä pyhiltä hengiltä, jotka varoittavat, neuvovat ja antavat unennäkijälle henkistä tukea.
  • Unien sanotaan nostavan esiin asioita, joita emme valvemaailmassa osaa tai uskalla käsitellä. Esimerkiksi painajaiset voivat paljastaa jotain uutta perimmäisistä peloista ja ajatuksista.
  • Samat symbolit toistuvat usein samankaltaisissa elämäntilanteissa, kuten aina lukuvuoden alussa tai seurustelusuhteen päättyessä.

MITÄ TAPAHTUMAT SYMBOLOIVAT?

Unissa teemme usein arkisia asioita erikoisella tavalla. Kiinnitä huomiota siihen, kenen kanssa olit tilanteessa ja miltä tapahtumat sinusta tuntuivat.

Suuteleminen

Suudelmat tietävät lähes aina hyvää ja lupaavat rakkautta valve-elämään, vaikkei välttämättä unen suutelukumppanin kanssa. Jos saat unessa suudelman henkilöltä, jonka tarkoitusperistä et ole varma, kyseessä voi olla petollinen Juudaksen suudelma. Varo luottamasta tähän tyyppiin!

Yhteinen ateria

Syöminen jonkun kanssa kertoo siitä, että sinulla on tämän ihmisen kanssa hyvä kommunikaatioyhteys. Pidä tästä henkilöstä kiinni.

Kokeen tekeminen

Stressaavat koetilanteet kertovat voimattomuuden tunteesta, nöyryytyksen pelosta tai haluttomuudesta ilmaista itseään. Uni viestittää, että on aika ottaa tilanne haltuun ja siirtyä kokeen kuulustelijaksi, eli oman elämän hallitsijaksi.

Seksi ja alastomuus

Alastomuus unessa viittaa rehellisyyteen ja peittelemättömyyteen. Se kannustaa hyväksymään itsensä ja asiat sellaisina kuin ne ovat. Seksin harrastaminen unessa merkitsee voimakasta kaipuuta luovaan ilmaisuun.

Ostaminen

Ostaminen kertoo, että elämästäsi puuttuu jotakin. Kiinnitä huomiota siihen, mitä olit unessa ostamassa ja saitko kaikki ostoksesi tehtyä. Ostokset voivat vihjata sinulle, mitä elämästäsi puuttuu.

Myöhästyminen

Turhautumisen tunteet ja itsensä pidätteleminen saattavat tuottaa unia myöhästymisestä. Myöhästyminen lennolta voi vihjata myös tulevista muutoksista tai suunnitelmien vaihtumisesta.

Vessassa käyminen

Vessaunet liittyvät tunnetason jätteisiin. Näissä unissa vessanpöntöt ovat usein likaisia ja tulvivia tai wc-kopeista puuttuvat ovet. Uni kehottaa sinua päästämään irti turhista ja aikansa eläneistä ajatuksista, kuten vanhoista erimielisyyksistä.

Matkustaminen

Matkaunet viittaavat liikkeeseen ja haluun siirtyä elämässä eteenpäin. Kiinnitä huomiota siihen, kenen kanssa matkustit ja minne. Nämä asiat voivat liittyä tuleviin muutoksiin ja käänteisiin.

Älä ota unia liian vakavasti. Unet eivät aina tarkoita mitään: joskus äiti on vain äiti ja painajainen  johtuu kauhuelokuvasta. Unet ovat viestejä sinulta sinulle, joten olet itse niiden paras tulkitsija.

Lähde: Nerys Dee: Unennäkijän käsikirja - Unien tulkinnan ja ymmärtämisen opas (WSOY)

Kommentoi »