Demi

Tuleeko Instagramista yhtä tylsä kuin Facebookista?

Tuleeko Instagramista yhtä tylsä kuin Facebookista?
RIP Instagram? Suosittuun sovellukseen on tulossa uudistus, josta kaikki eivät ole innoissaan. Mutta onko siinä jotain hyvääkin?
Julkaistu: 16.3.2016

Onko Insta-fiidisi tulevaisuudessa täynnä kuvia smoothiekulhoista? 

Instagram julkisti blogissaan tiistaina suunnitelman muuttaa kuvafiidin algoritmipohjaiseksi. Se tarkoittaa, ettet enää näe automaattisesti uusimpia kuvia vaan ne kuvat, joiden Instagram ajattelee sinua kiinnostavan eniten.

Jos siis tykkäät joskus smoothiekulhosta, näet jatkossa todennäköisemmin smoothiekulhoja kuin ihastuksesi selfien. Lisäksi fiidissä nousevat korkealle kuvat tyypeiltä, joiden kuvista tykkäilet muutenkin eniten. Vastaavasti saatat missata helposti uusien tuttavuuksien päivityksiä.

Monen mielestä uudistus on surkea 

#RIPinstagram-hashtagilla on jaettu kauhukuvia, että Instagramista tulee nyt yhtä yksipuolinen ja tylsä kupla kuin Facebookista. Myös Twitter julkaisi kuukausi sitten samanlaiset suunnitelmat, jotka saivat kriittisen vastaanoton. Algoritmit tekevät somesta liiankin tutun ja turvallisen. Monia ärsyttää se, että joku muu määrittelee, mikä itseä kiinnostaa. 

Instagram kertoi uudistuksen tulevan käyttöön pikkuhiljaa muttei julkaissut tarkkaa päivämäärää.

Tarkoituksena on tehdä fiidistäsi kiinnostavampi, mutta onnistuuko se?

Instagram perustelee uudistusta sillä, että tällä hetkellä käyttäjiltä jää näkemättä 70 prosenttia seuraamiensa tyyppien kuvista ja videoista. Kun kuvia tulee paljon, on vaikeaa ehtiä nähdä ne kaikki. 

Uudenlainen algoritmi auttaa siinä, ettet missaa lempibändisi keikkavideota etkä parhaan ystäväsi kuvaa koiranpennusta, vaikka ne olisi julkaistu sinulle huonoon aikaan. Kun siis avaat sovelluksen vaikka pitkän koulupäivän jälkeen, ensimmäisenä voi odottaa viisi tuntia sitten julkaistu kuva. 

Jos tämä toimii, mikäpäs siinä. Mutta menetämme samalla mahdollisuuden yllättyä ja löytää kiinnostavia kuvia, joita emme tienneet haluavamme nähdä. Kuulostaa #tylsältä. 

Kiinnostaako pelit, puhelimet, tietokoneet, vlogit tai koodaus? Demi on aloittanut Tytöt ja teknologia -hankkeen, josta saat tietoa ja inspiraatiota aiheesta.

Lue myös nämä jutut:

Kommentoi »