Demi

Tubettajat haastattelivat presidenttiä – miten kävi salamakierroksella ja say anything -haasteessa?

Tubettajat haastattelivat presidenttiä – miten kävi salamakierroksella ja say anything -haasteessa?
Demin tubettajat kysyivät tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä koulutuksesta, rasismista, koulukiusaamisesta ja esimerkiksi tubettamisesta. Katso videot ja lue, mitä kulisseissa tapahtui.
Julkaistu: 14.9.2016

Demin järjestämässä Kysy presidentiltä -kampanjassa nuorten äänet haluttiin kuuluviin politiikassa. Kampanjan aikana somessa kerättiin yhteensä noin tuhat kysymystä, joista kiinnostavimmat esitettiin presidentille.

Demin suosikkitubettajat Elisa Malik -kanavan Elisa ja Twice As Nice -kanavan Noora ja Nea haastattelivat presidentti Sauli Niinistöä elokuussa hänen kesäasunnollaan Kultarannassa. Näin haastattelupäivä sujui:

Tiistai 30.8. klo 06.00

Noora ja Nea sekä Demin päätoimittaja Anni Lintula saapuvat A-lehtitalolle Helsingin Kulosaareen ja istahtavat meikkauspöydän ääreen. Meikkauksen ja kampauksen lomassa tubettajat hörppivät aamupalasmoothieta ja juttelevat innokkaasti tulevasta päivästä. Pian seuraan liittyy Elisa, joka paljastaa, ettei häntä jännitä yhtään.

Klo 7.45

Kuvaajat, tubettajat ja Demin toimitus pakkautuvat kahteen autoon. Kuvauksia varten lainatut upeat vaatteet on pakattu siististi takakonttiin. On aika suunnata kohta Naantalia!

Klo 10.30

Autot jäävät presidentin kesäasunnon parkkipaikalle, ja pukuihin puetut turvamiehet ohjaavat porukan turvatarkastukseen. Laukut asetetaan hihnalle ja sitten kuljetaan metallinpaljastimen läpi. Olo on kuin lentokentällä.

Klo 11

On aika kaivaa vaihtovaatteet esiin ja viimeistellä meikki. Tubettajat vetävät jalkaansa korkokengät, ja sitten turvamies ohjaakin kaikki autoon, joka vie kohti kesäasuntoa. Kuvauspaikkana on upea sali, jossa on useita sopivia nurkkauksia haastattelua varten. Tubettajat valitsevat mieleisensä, ja kuvaaja alkaa presidentin avustajien kanssa siirrellä huonekaluja uuteen järjestykseen. Lopuksi kysymykset käydään vielä läpi presidentin viestintäpäällikön Katri Makkosen kanssa. "Tosi hyviä", hän iloitsee.

Klo 12.30

Presidentti Sauli Niinistö rapsuttaa nopeasti Lennu-koiraa ja saapuu sitten saliin. Hän kättelee kaikki vieraat ja kuuntelee, millaisia kuvauksia on suunniteltu iltapäivälle. Sitten kamerat käynnistyvät, ja pian ensimmäinen video on jo kuvattu. Siinä Demin päätoimittaja Anni esittelee kampanjan presidentille yhdessä tubettajien kanssa. 

Seuraavaksi vuoroon pääsee Elisa, joka puhuu presidentin kanssa vihakommenteista, tasa-arvosta ja kansanedustajien palkoista, joista moni kysyi Demin ja tubettajien somekanavissa. Kun Elisa kertoo olevansa hermostunut, myös presidentti paljastaa, että haastattelu jännittää häntä.

Elisa kertoo rasistisista kommenteista, joita hän on välillä saanut videoihinsa, ja presidentti sanoo, että myös hän on kokenut vihapuhetta: "Kyytiä saa moni muukin kuin maahanmuuttaja. Mullekin on tullut muutama viesti, jotka eivät ole olleet ystävällisiä."

Haastattelun lopuksi Elisa haastaa presidentin Say anything challengeen. Tehtävä on luetella ensin presidenttien nimiä, sitten eduskuntapuolueita ja lopuksi kännykkäsovelluksia. Presidentti voitti kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta toteaa lopuksi, että tulos on tasapeli: "Sä olit paljon ylivertaisempi", hän kehuu Elisaa.

Viimeisenä vuorossa ovat Noora ja Nea, jotka juttelevat presidentin kanssa koulutusleikkauksista, kiusaamisesta, veganismista ja siitä, onko Suomi turvallinen maa.

"Olen miettinyt sitä, millainen nuori alkaa kiusata toista nuorta ja luulen, että kiusaaja on itseasiassa kaikkein heikoin, kun hän näkee välttämättömäksi purkaa pahaa oloaan johonkin toiseen tai korottaa itseään sillä tavalla. Eikö se ole aika heikkoa", presidentti sanoo. 

"Ymmärrän, että etenkin joukolla harjoitettu kiusaaminen on tuskallinen kokemus."

Lopuksi presidentti joutui vielä vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin Twice As Nicen salamakierroksella. Silloin muun muassa selvisi, onko presidentti nukkunut pommiin virka-ajalla tai lintsannut koulusta! Lopuksi Noora ja Nea saivat muistoksi selfien presidentin kanssa.

Klo 13.30

Kuvaukset ovat purkissa! Kuvaajien pakatessa tavaroitaan viestintäpäällikkö Katri jakaa kaikille hienot heijastimet. Pikaisen vaatteidenvaihdon jälkeen väsynyt mutta onnellinen porukka on valmis suuntaamaan takaisin Helsinkiin.

Katso videot päivästä Twice As Nicen ja Elisa Malikin kanavilta!

Kommentoi »