Demi

Tubettaja Tuure Boelius on 16-vuotias vuoden homo – ja se on ainoastaan upeaa

Tubettaja Tuure Boelius on 16-vuotias vuoden homo – ja se on ainoastaan upeaa
On täysin käsittämätöntä, että ihmiset suuttuivat Tom of Finland -musikaalissa näyttelevän Tuuren saamasta tunnustuksesta.
Julkaistu: 6.2.2017

16-vuotias tubettaja Tuure Boelius valittiin viime viikon lopulla vuoden homoksi. Jostain kumman syystä tunnustus sai joukon sosiaalisen median kommentoijia vetämään herneen nenään: ”Lapsi seksualisoidaan!" "Mitä jos hän ei haluakaan aikuisena olla homo, mutta nyt hänet leimataan ikuisesti homoksi!" "Törkeää!”

Hohhoijakkaa. Miksi homous olisi automaattisesti jotenkin erityisen seksuaalista? Eihän heteroistakaan puhuttaessa ajatella ensin seksiä. Jos homoudessa on omasta mielestä jotain pervoa tai seksualisoivaa, kannattaa katsoa peiliin ja miettiä, miksi suhtautuu asiaan niin vinksahtaneesti.

Kun Tuure puhui viime vuoden lopulla YouTube-videollaan homoudestaan, hän antoi monille homo- ja heteronuorille upean esimerkin siitä, että ihminen voi esiintyä omana itsenään ylpeästi. Ja kun Tuure näyttelee Tom of Finland -musikaalissa homoseksuaalia taiteilijaa Touko Laaksosta nuorena, hän näyttelee kansallissankariamme.

Entä jos Tuure ymmärtääkin* olevansa hetero ja nyt hänet on leimattu homoksi? Mitä sitten? Ei homous ole mikään leima enää vuonna 2017. Sitä paitsi ihmisillä on oikeus muuttua missä vaiheessa elämäänsä tahansa.

Vuoden homo on hieno kunniatitteli. Annetaan Tuuren nauttia siitä rauhassa.

Lue lisää:

*14.2. juttua korjattu: Päättää-sana muutettu ymmärtää-sanaksi, sillä omaa seksuaalista suuntautumista ei voi muuttaa päätöksellä.

1 kommentti