Toiset tytöt

Toiset tytöt
Vapaus käteen jää
Julkaistu: 8.5.2015

KATSO TÄMÄ ELOKUVA, JOS OLET... tyttö. Elokuva käsittelee esimerkiksi sydänsuruja, koulukiusaamista ja vaikeaa suhdetta äitiin siten, että se taatusti koskettaa jokaista teini-ikäänsä elävää. Abivuotta aloittelevat Jessica, Aino, Taru ja Jenny ovat parhaita ystäviä. Kun villi bilekesä kääntyy syksyksi, jokainen joutuu kohtaamaan ison vastoinkäymisen.

ET EHKÄ TIENNYT, ETTÄ... elokuva sai alkunsa koulutehtävästä. Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaat pitivät vuoden ajan videopäiväkirjoja, jotka olivat niin kiinnostavia, että niiden pohjalta jalostettiin fiktiivinen elokuva.

OTA MUKAAN.... ystävä, jonka kanssa haluat lähentyä. Juonenkäänteitä voi puida kahvikupin ääressä, ja tarina saattaa saada ystäväsi puhumaan omista kokemuksistaan.

VAIKUTU... elokuvan lahjakkaista ja rohkeista näyttelijöistä. Nymfit-sarjasta tuttu Sara Soulié, lähinnä teatterirooleja tehneet Ida Vakkuri ja Misa Lommi sekä stand up -lahjakkuus Bahar Tokat kuvaavat ystävyyden syvimpiä puolia riipaisevan aidosti. Jokainen on heittäytynyt rooliinsa niin rohkeasti, että katsoja jää miettimään, ovatko näyttelijät ammentaneet omista kokemuksistaan.

OPI, ETTÄ... vaikka kaikki tuntuisi menevän pieleen, asioilla on aina tapana järjestyä. Elokuvassa tyttöjen elämät menevät välillä täysillä päin seinää, mutta aika parantaa lopulta kaikki haavat.

VARAUDU... tarinaan, joka jää pyörimään ajatuksiin. Dramaattisen lopun aikana hengitys salpautuu hetkeksi.

Kommentoi »