Demi

Toimii aina vain! 9 syytä katsoa Gossip Girliä

Toimii aina vain! 9 syytä katsoa Gossip Girliä
Kiitos Netflixin, moni on löytänyt takavuosien hittisarjan uudestaan. Listasimme, miksi jaksot koukuttavat (ties kuinka monta kertaa).
Kuvat
Julkaistu: 3.2.2017

Dan (Penn Badgley) ja Serena (Blake Lively) tuntevat voimakasta vetoa toisiaan kohtaan, vaikka ovat ihan erilaisista maailmoista.

1. Koukuttavat käänteet

Supersuosittu sarja New Yorkin hienostokoulua käyvistä nuorista perustuu Cecily von Ziegesarin samannimiseen kirjasarjaan ja pyöri telkkarissa vuosina 2007–2012. Gossip Girlin päähenkilöiden romansseissa, riidoissa ja valtataisteluissa riittää draamaa. Jakso toisensa perään loppuu niin koukuttavasti, että on aivan pakko katsoa seuraava heti.

2. Mysteeri, joka pitää jännityksessä

Sarja pyörii juoruja julkaisevan Gossip Girl -juorublogin ympärillä ja onnistui siten kuvamaaan someaikaa osuvasti ennen kuin se edes alkoi kunnolla. Kukaan ei tiedä, kuka Gossip Girl on, ja jännitys pysyy yllä viimeiseen jaksoon asti.

Kun lopulta saa tietää ilkeän juorubloggaajan henkilöllisyyden, uudella kierroksella (jaksot kestävät ehdottomasti monta katselukertaa) voikin bongailla vihjeitä siitä.

Viimeisen vuoden aikana tekijöitä on kyselty, voisiko sarja palata. Mitään ei ole vielä luvattu, mutta fanien onneksi he ovat sanoneet, että sehän olisi hauskaa. Koska somekanavia on putkahdellut lisää ja niiden suosio on räjähtänyt sitten sarjan loppumisen, Gossip Girlin teemat olisivatkin nyt ajankohtaisempia kuin koskaan.

3. Aina yhtä upea New York

Varoitus, Gossip Girl aiheuttaa pahanlaatuista matkakuumetta! Voisi sanoa, että New York on yksi hienosti kuvatun sarjan päähenkilöistä. Sarja vierittää verkkokalvoille pilvenpiirtäjien siluetin, syksyn lehdissä säteilevän Keskuspuiston, trendiravintolat ja Manhattanin shoppailuapajat, ja Ison omenan jokainen vuodenaika näyttää käsittämättömän houkuttelevalta.

4. Muoti, muoti ja muoti

Ihmissuhdekiemuroiden ohella sarjan keskiössä ovat vaatteet, jotka ovat intohimo monelle päähenkilöistä. Osa asuista hihityttää nyt, mutta moni niistä on kestänyt aikaa hämmentävän hyvin. Varsinkin koulun kuningattarella Blair Waldorfilla (Leighton Meester) on erehtymätön tyylitaju. Ja jos jokin maailmassa on #hairgoals, se on Blake Livelyn esittämän Serenan pitkät ja boheemin huolettomat hiukset.

5. Mahtavat musat

Gossip Girl on loistovalinta, jos haluat löytää uutta kuunneltavaa. Sarjassa soi varsinkin 2000-luvun ihastuttava indiepop, kuten Lana Del Rey, The National ja MGMT. Myös monet suositut artistit ja bändit esiintyvät sarjassa. Bongaa esimerkiksi Lady Gaga, Robin ja Florence and the Machine.

Artistien ohella sarjassa nähdään muitakin tähtiä, kuten Huippumalli haussa -sarjan Tyra Banks, näyttelijä Hillary Duff, malli Karlie Kloss, Donald Trumpin tytär Ivanka Trump ja tietenkin moni muotialan vaikuttaja.

6. Maailman ihanin pahis Chuck Bass

...joka ei lopulta ole kovinkaan paha. Kiinteistömiljonäärin oikkuileva ja hienoihin pukuihin tykästynyt poika onnistuu sarjassa yllättämään kerta toisensa perään.

7. Blairin päämäärätietoisuus

Blair Waldorfia ei voi olla ihailematta, vaikka välillä hänen juonikkaat menetelmänsä ovat kyseenalaisia. Blair tietää, mitä haluaa, ja on valmis tekemään vaikka mitä unelmiensa eteen.

8. #bffgoals

Välirikkoja ja dramaattisia kiistoja piisaa, mutta silti sarjasta käy vahvasti ilmi, ettei ystävyyttä lopulta voita mikään. Erityisesti Blairin ja Serenan sekä Naten ja Chuckin suhteet kestävät vaikka mitä.

9. Katsottavaa riittää

Kun on katsonut viimeisen jakson huippusarjasta, iskee tyhjyyden tunne. Mitä sitä nyt sitten tekisi elämällään? Gossip Girlin kohdalla eroahdistusta voi lykätä pitkälle tulevaisuuteen, sillä kaikkien jaksojen ahmimiseen menee hyvä tovi. Tuotantokausia on kuusi, ja monilla kausista on yli parikymmentä jaksoa.

Gossip Girlin kuusi tuotantokautta löytyvät muun muassa Netflixistä ja Viaplayltä.

Lue lisää:

Kommentoi »