Demi

Terveelliset energiapatukat



Terveelliset energiapatukat

Resepti: Helpot, herkulliset ja terveelliset välipalapatukat pitävät nälän loitolla ja olon virkeänä iltapäivän viimeisillä tunneilla tai ennen treenejä.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Joonas Vuorinen

ENERGIAPATUKAT

(12–14 patukkaa)

2 dl haluamiasi pähkinöitä ja siemeniä

3 dl haluamiasi kuivattuja hedelmiä ja marjoja

3 dl kaurahiutaleita

1 dl hunajaa

½ dl omenamehua

1 ½ dl maapähkinävoita (mielellään crunchy-tyyppistä)

1. Rouhi pähkinät ja paloittele isot kuivatut hedelmät. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.

2. Sekoita toisessa kulhossa hunaja, omenamehu ja maapähkinävoi. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon kulhoon ja sekoita.

3. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle pellille ja painele se tiiviiksi, puolen pellin kokoiseksi levyksi, joka on paksuudeltaan noin 2 cm.

4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Leikkaa jäähtynyt levy patukoiksi. Säilytä patukoita ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa huoneenlämmössä. Ne säilyvät noin pari viikkoa.

Kokeile myös

Julkaistu: 1.3.2016