Demi

Tehokas joulutreeni

Tehokas joulutreeni
Joulukalenteri: Etkö ehdi joulukiireiltä jumppaan tai oletko liian täpinöissäsi lähtemään lenkkipolulle? Ei hätää, sillä juhla-askareista saa helposti hauskaa liikuntaa.
Julkaistu: 11.12.2014

Kun aiot postittaa kortteja tai paketteja

Vie kortit ja lahjat perille itse, niin säästät postimaksuissa ja saat samalla liikettä niveliin. Jos lähdet juosten liikkeelle, lue ensin, miten varustautua talvilenkkeilyyn.

Kun hikoilet tavaratalossa

Joululahjaostosten tekeminen on erinomaista liikuntaa! Älä ota bussia tai pummi autokyytiä vaan kävele mahdollisimman paljon. Jätä tavaratalon täyteen ahdettu hissi ja rullaportaissa seisominen väliin ja harpo reippaasti portaita. Välillä voit lisätä joulutreeniisi intervelleja ottamalla nopeita spurtteja noustessasi. Portaiden nouseminen on loistavaa treeniä alavartalon lihaksille. Tasapainota painavat lahjakassit molemmille käsillesi, niin yläkroppasi lihaksesi kuormittuvat tasaisesti. Mitä painavammat kantamukset, sitä parempi treeni.

Kun pakkaat lahjoja tai odottelet piparien paistumista

Pistä esimerkiksi Demin joulusoittolista soimaan ja tanssi niin villisti kuin osaat. Dippaa niin alas, että kätesi osuvat lattiaan, ja hypi korkealle ilmaan. Aina kun kuulet sanan joulu millä tahansa kielellä, hyppää haarahyppy. Mitä hassummalta näytät, sitä paremman hien saat päälle. Jouluinen tanssi naurattaa takuuvarmasti myös porukalla esimerkiksi joulukorttitalkoissa.

Kun joulun valmistelu on käynnissä kotona

Tarjoudu ensimmäisenä huhkimaan lumitöitä tai auttamaan joulusiivouksessa. Jos homma tuntuu tylsältä, asennoidu siihen treeninä, jonka tehokkuutta voit säädellä sen mukaan, kuinka ahkeraksi tunnet itsesi.

Kun joulukuusi on saapunut taloon

Kuusen koristelu on rauhallista mutta monipuolista treeniä. Venytä kylkiäsi, kun kurottelet ylimmille oksille, ja koukista polviasi, kun kumartelet koristelemaan kuusen alaosaa. Kokeile esimerkiksi popcorn-koristeita.

Kun vihdoin on juhlan aika

Onko juhlimassa mukana pikkulapsia tai koiria? Heidän kanssaan mellastaminen saa varmasti hien pintaan. Kerää myös aktiivisesti lahjapapereita lattialta. Kyykkäily saa veren kiertämään ja virkistää istumisen keskellä.

Kun aattoilta hiljenee

Ahkeran treenaajan kroppa kaipaa lepoa palautuakseen, ja jouluhässäkässä pyöritelty mieli janoaa rauhaa. Muista rauhoittua ja taputtaa itseäsi olalle. Nyt sohvan nurkkaan, viltti syliin, glögimuki käteen ja suklaat käden ulottuville! Myös sauna ja silitykset tai rauhoittavan tuoksun nuuskuttelu tyynnyttävät hetkessä.

Lue myös Demin lukijoiden salaisista jouluperinteistä.

Kommentoi »