Demi

Tee nämä kymmenen asiaa, kun aurinko paistaa

Tee nämä kymmenen asiaa, kun aurinko paistaa
Nyt on aika heittää aurinkolasit päähän, rasvata nenä ja napata kuva omasta kevätfiiliksestä.
Julkaistu: 12.4.2016

Vanessa Hudgens on valinnut supertyylikkäät jättimäiset aurinkolasit.

1. Aurinkolasit nenälle

Aurinkolasit ovat kevään ensimmäinen merkki. Ne saavat sinut näyttämään elokuvatähdeltä. Lisäksi säästyt siristelyltä ja sitä seuraavalta päänsäryltä, kun talven pimeään tottuneet silmät saavat valosokin. Ne myös suojaavat herkkää silmänympärysihoa, silmäluomia ja silmiä UV-säteilyltä.

2. Päivitä kasvovoide

Valitettavan usein ensimmäisiä aurinkoisia päiviä seuraavat kirvelevät nenä ja posket - myöhemmin kesällä olkapäät. Älä anna ihon kärähtää! Iho muistaa jokaisen palamiskerran, ja toistuva palaminen vaurioittaa ihoa syvältä ja voi aiheuttaa ihosyöpää. Kevään ensimmäisiltä päivinä säteiltä riittää suojaamaan päivävoide, jossa on suojakerroin. Myöhemmin tarvitset aurinkorasvaa.

3. Testaa jäätelöt!

Tärkeä osa kevään vastaanottoa on tarkastaa kaupan jäätelöallas. Joko uutuusmaut saapuivat? Mikä on suosikkisi? Milloin aukeaa ensimmäinen jäätelökioski?

4. Tarkista rasvavarasto

Kun aiot tosissasi ottaa aurinkoa, tarvitset voiteen, jossa on sekä UVA että UVB-suoja. Lyhyet UVB-säteet pysähtyvät ihon pintakerrokseen ja polttavat ihoa. Pidemmät UVA-säteet taas tunkeutuvat syvälle ja veltostavat ja rypistävät ihoa. UVB-säteily on suurin syypää ihosyöpiin, mutta myös UVA-säteily lisää syöpäriskiä.

Viimevuotiset aurinkovoiteet ovat valitettavasti menneet vanhaksi, jos ne ovat matkailivat mukanasi helteessä ja rannalla. Jos ne eivät ole poistuneet kotoa, teho saattaa olla vielä jäljellä.

5. Etsi lämmin puistonpenkki

Vielä ei voi istua nurmikolla mutta puistonpenkillä voi jo. Uppoudu kirjaan tai lehteen, joka tuo kevätfiiliksen.

6. Cruiserit esiin

Jos et jo osaa skeitata, voisikohan kaverisi tai ihastuksesi opettaa sinua? Hiekoitushiekan alta paljastuva asvaltti suorastaan kutsuu rullailemaan - tai vähintäänkin katsomaan niitä, jotka lautailevat.

7. Suojaa ainakin nämä!

Ulokkeet kärähtävät nopeimmin. Huulet, nenä ja posket kaipaavat siis erityistä suojaa. Punanenäisenä ole kiva juhlia kevättä, eikä palaneilla huulilla pussailla. Hanki kätevä aurinkosuojapuikko, jota voit levittää herkimpiin kohtiin samalla, kun lisäät huulikiiltoa. 

8. Feikkaa rusketus

Jos haluat ensimmäiseksi kesämekkopäiväksi hehkuvan päivetyksen, feikkaa se. Itseruskettavien voiteiden käyttö on helppoa, etenkin kun käytät asteittain ruskettavia tuotteita. Muista levittää rasva peilin avulla myös vartalon takaosaan, ettei sinulle käy, kuten Frendien Rossille suihkurusketuksessa.

9. Paljasta varpaat ja sääret!

Kun lämpötila kohoaa iltapäivällä yli 15 asteeseen, on aika antaa tuulen helliä ihoa talven jälkeen ja pukea päälle ballerinat ilman sukkia tai vaikka hame ilman sukkahousuja. Voit ottaa jo nyt varaslähdön kesäkauteen, jos löydät tuulensuojaisen nurkkauksen. 

10. Julkaise kesäkuva Instagramissa

Kommentoi »