Demi

Tee itse: Säilytyslaatikot

Tee itse: Säilytyslaatikot
Huoneen ilme selkiytyy, kun laitat pienet irtotavarat laatikoihin. Päällystetyillä kenkälaatikoilla saat sisustukseen väriä.
Julkaistu: 20.2.2013

Päällystä eri tavaroille tarkoitetut laatikot omilla koodiväreillä tai tee yhtenäinen laatikkokokoelma samanvärisistä mutta erikokoisista laatikoista. Kokeile päällystämiseen myös Demin julisteita tai sanomalehden sivuja.

Tarvitset:

- tyhjän kenkälaatikon tai banaanilaatikon

- kangasta, tapettia tai paperia laatikon päällystämiseen

- sakset ja askarteluveitsen

- lyijykynän

- kaksipuolista teippiä

Tee näin:

1. Mittaa paperista kappale, joka riittää peittämään laatikon yhden pitkän ja yhden lyhyen sivun. Leikkaa paperi jokaiselta sivulta 4 cm laatikkoa suuremmaksi, jotta saat reunoihin siistit käänteet. Leikkaa toinen samanlainen kappale laatikon toista sivua varten. Pohjan ei ole tarkoitus peittyä kokonaan.

2. Aseta laatikon kansi paperin päälle ja mittaa paperista kappale, joka riittää peittämään kannen ja sen reunat. Leikkaa kappale joka reunalta 4 cm tarvittavaa suuremmaksi.

3. Kiinnitä leveää kaksipuolista teippiä laatikon toiselle pitkälle sivulle sekä toiseen päätyyn ja poista teipin suojanauhat. Aloita paperin kiinnittäminen pitkältä sivulta ja taita se kulmasta laatikon päätyyn.

4. Teippaa laatikon toinen pitkä sivu ja pääty. Irrota suojanauhat ja taita edellisten sivujen ylimääräiset reunat kulmien yli teipatuille sivuille. Näin saat kulmista siistit. Kiinnitä sitten toinen paperi kuten edellinen. Lisää kulmiin kapeat teippisuikaleet, jotta paperi tarttuu myös reunoihin. Leikkaa laatikon kulmista ylimääräiset paperit pois askarteluveitsellä.

5. Leikkaa laatikon ylä- ja alareunaan jääneeseen paperiin viillot nurkkien kohdalle. Kiinnitä kapeat  teippisuikaleet laatikon sisäreunoihin ja käännä paperi kiinni jokaiselle sivulle. Kiinnitä teippisuikaleet myös laatikon pohjaan ja käännä liepeet laatikon alle.

6. Teippaa laatikon kansi ja reunat siten, että teippi kääntyy hieman myös laatikon sisäpuolelle. Teippaa kansi keskelle paperia. Leikkaa jokaiseen nurkkaan viilto paperin kulmasta laatikon kulmaan. Taita paperi  ensin pitkille sivuille ja leikkaa nurkasta ylimääräinen paperi pois. Käännä reuna siististi kiinni kannen sisäpuolelle. Kiinnitä sitten lyhyet sivut samalla tavalla. Taita kulmat kaksinkerroin ja teippaa paperin reunat siististi kannen sisäpuolelle.

Kommentoi »