Demi

Tee itse: Printtipaita

Tee itse: Printtipaita
Vaatteeseen saa meininkiä svengaavilla huopakirjaimilla. Voimalause tai hassu huudahdus piristää peilikuvaa.
Julkaistu: 11.7.2013

Tarvitset

  • vaatteen tai kassin, joka kaipaa piristystä
  • huopakangasta (paras vaihtoehto on kangaskaupan metritavarana myytävä huopakangas, sillä askarteluhuopa ei välttämättä kestä pesua)
  • liimaharsoa
  • sakset tai askarteluveitsen
  • silitysraudan ja -laudan

Valmistelut

Pese ensin käyttämäsi vaate ja huopa samassa lämpötilassa. Huopa kutistuu pesussa, minkä vuoksi pesu on tärkeää ennen kankaan muotoonleikkaamista. Hahmottele huopakankaalle teksti mieleiselläsi fontilla. Oma käsiala on aina persoonallisin, mutta voit kirjoittaa tekstin myös tietokoneella ja jäljentää kirjaimet kankaalle.

1 Leikkaa teksti irti huovasta ja kiinnitä se nuppineuloilla liimaharsolle. Leikkaa harso täsmälleen kirjainten muotoiseksi. Jos liimaharso jää kirjaimia suuremmaksi, se voi tahria silitysraudan ja silitettävän vaatteen. Mikäli sakset tuntuvat kömpelöiltä, voit käyttää leikkaamiseen askarteluveistä.

2 Poista liimaharsoa suojaava paperi ja kiinnitä harso uudestaan nuppineuloilla kirjainten taakse. Asettele kirjaimet vaatteen päälle ja kiinnitä ne paikoilleen käyttäen samoja nuppineuloja, joilla kiinnitit harson. Käytä mahdollisimman vähän neuloja silittämisen helpottamiseksi.

3 Kiinnitä kirjaimet kankaaseen silittämällä ensin oikealta ja myöhemmin nurjalta puolelta kangasta. Poista nuppineulat silityksen edetessä. Kirjain voi jäädä helposti neulan alle ruttuun, ja myöhemmin sitä on vaikeaa suoristaa. Liimaharso vaatii usein korkean lämpötilan kiinnittyäkseen. Voit testata kiinnittymistä nostamalla varovasti kirjaimen reunaa. Kun liima on varmasti sulanut, jätä vaate hetkeksi jäähtymään ennen kuin puet sen yllesi.

Kommentoi »