Demi

Täydellinen suklaakakku



Täydellinen suklaakakku

Resepti: Tämä suklaakakku on ihanan överi. Kruunaa kakku lempikarkeillasi ja -kekseilläsi.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Joonas Vuorinen

Death By Chocolate -kakku

Brownie-pohja

200 g voita

200 g tummaa suklaata tai taloussuklaata

3 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 dl murusteltuja keksejä

Kakun väliin ja pinnalle

1 prk (2 dl) valmista suklaakastiketta

1 prk (2 dl) valmista kinuskikastiketta

3 dl pilkottuja suklaakarkkeja

3 dl murusteltuja keksejä

1 pussi vaahtokarkkeja

1. Paloittele voi ja suklaa pinnoitettuun kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Ota levyltä ja jätä jäähtymään.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada suklaa-voiseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot, piparkakkumauste ja suola ja sekoita lastalla tasaiseksi.

3. Kaada taikina voideltuun ja vehnä- tai kaakaojauheella jauhotettuun kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 20 cm. Murustele keksit isohkoiksi paloiksi ja ripottele ne taikinan pinnalle.

4. Kypsennä pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia, kunnes pohja on vielä pehmeä keskeltä ja tikkuun tarttuu hieman taikinaa. Peitä tarvittaessa pohja foliolla, jottei pinta pala.

5. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Murustele keksit ja paloittele karkit. Halkaise pohja kahteen osaan. Nosta ylempi osa varovasti tarjoilulautaselle.

6. Täytä: Valuta pohjalle puolet suklaakastikkeesta niin, että sitä valuu hiukan reunojen yli. Ripottele pinnalle puolet kekseistä ja karkeista. Valuta lusikalla pinnalle puolet kinuskikastikkeesta niin, että sitäkin valuu hieman reunan yli.

7. Koristele: Nosta toinen puoli pohjasta kakun päälle. Kaada puolet jäljellä olevasta suklaakastikkeesta kakun pinnalle. Koristele lopuilla suklaakarkeilla, vaahtokarkeilla ja keksimuruilla. Valuta lusikalla loput kinuskikastikkeesta ja suklaakastikkeesta raidoiksi kakun pinnalle.

Kokeile myös itse tehtyjä karkkeja!

Julkaistu: 17.3.2015