Demi

Täydellinen iho koko päivän! Lue helpot ohjeet kestävään meikkiin

Täydellinen iho koko päivän! Lue helpot ohjeet kestävään meikkiin
Kestävä meikkipohja näyttää luonnolliselta ja pysyy iltaan asti. Näin teet kestävän meikin jokaiselle ihotyypille.
Julkaistu: 1.11.2016

1. Käytä naamiota

Kun haluat erityisen hyvän ja pysyvän meikin vaikkapa juhliin, kuori iho illalla hellävaraisesti ja levitä yöksi kosteusvoidetta. Kuorinta kerran viikossa tai kahdessa riittää. Jos ihosi on tosi rasvainen, käytä vielä savea sisältävää naamiota ennen meikkaamista. Kuivaihoisen kannattaa kääntyä kosteuttavan naamion puoleen.

2. Levitä meikinpohjustusvoide eli primer

Aloita pohjameikki levittämällä primeria eli pohjustusvoidetta erityisesti kasvojen rasvoittuville alueille, kuten leukaan, nenänpieliin ja otsaan. Se toimii suojaavana kerroksena, ja ihon tuottama tali ei pääse päivän mittaan pilaamaan pohjameikkiä.

3. Levitä meikki

Jos ihossasi on epäpuhtauksia, hanki mahdollisimman peittävä meikkivoide. Ohut kerros pigmenttipitoista meikkivoidetta riittää, ja vältät pakkelimaisen lopputuloksen, kun et joudu levittämään monta kerrosta meikkiä. Levitä tässä vaiheessa myös peiteaine esimerkiksi näpyille, jos haluat käyttää sellaista.

4. Puuteroi kevyesti tai tee baking

Puuteroi iho kevyesti. Jos ihosi on rasvainen, niin sanottu baking on avain superkestävään meikkiin: Levitä siveltimellä tai sienellä reippaasti irtopuuteria alueille, jotka tuppaavat kiiltelemään: nenänpieliin, otsaan ja leukaan. Anna asettua muutaman minuutin ja pyyhi ylimääräinen puuteri kevyesti siveltimellä pois. Tekniikka tekee meikistä tuplasti kestävämmän.

5. Levitä kuultovoide ja poskipuna

Kestävä meikki ei kiillä rasvaisuuttaan mutta on silti kuulas. Levitä siis lopuksi poskipäille, amorinkaareen ja nenänselkään kuultovoidetta tuomaan kasvoille heleyttä. Meikki pysyy vielä paremmin, kun suihkutat sen päälle meikinkiinnityssuihketta. Jos ihosi on kovin kuiva, valitse alkoholiton viimeistelysuihke.  

6. Entä jos meikkini valuu silti?

Jos meikkisi valuu aina, tarkista, että et esimerkiksi käytä kosteutukseen öljyä ja sen päälle vesiliukoista meikkivoidetta, sillä öljy ja vesi eivät sekoitu. Jos käytät eripohjaisia tuotteita, ne saattavat liukua toistensa päältä. Esimerkiksi öljypohjainen primer hylkii silikonipohjaista meikkivoidetta, ja tuloksena voi parin tunnin päästä olla lähes meikitön naama. Pyri siis käyttämään tuotteita, joilla on sama pohja.

Lue myös

Kommentoi »