Demi

Tätä tarvitset treeniasulta

Tätä tarvitset treeniasulta
Top 3: Lue, mitä sinun tarvitsee tietää urheiluvaatteista. Oikeanlainen asu tuo lisätehoa treeniin.
Julkaistu: 30.9.2014

Rita Ora suunnitteli Adidas Originalsille malliston, johon kuuluu vaatteita urheiluun ja vapaa-aikaan.

 

1. Tukea rinnoille

Mitä enemmän lajissa on juoksua ja hyppimistä, sitä tukevammat sporttiliivit tarvitset. Tuesta ei ole haittaa rauhallisissakaan lajeissa, joten samat liivit käyvät vaikka joogatunnille. Hypi tasajalkaa sovituskopissa, niin tunnet, heiluvatko rinnat epämukavasti. Parhaat alushousut ovat joustavat. Esimerkiksi pitsi aiheuttaa hikiseen ihoon helposti hiertymiä.

2. Jousto ennen kaikkea

Hyvät liikuntahousut täyttävät seuraavat kriteerit: Housut joustavat. Vyötärö on tarpeeksi korkea eikä valahda kyykätessä. Minitaskuun mahtuu kätevästi avain. Nilkkapituiset juoksutrikoot ovat trendikkäät, ja ne käyvät sekä sisä- että ulkoliikuntaan. Löysässä mallissa on hyvä olla resori nilkassa, ettei lahkeeseen kompastu.

3. Materiaalilla on väliä

Teknisestä materiaalista valmistettu yläosa vie hien pois iholta ja kuivuu nopeasti. Istuvuus on tärkeää, sillä löysä malli jättää hien ihon pinnalle. Voit käyttää teknistä toppia myös löysemmän paidan alla. Hyväksi havaittuja materiaaleja ovat nylon-elastaani ja polyamidielastaani- sekoitukset. Nostele sovituskopissa käsiä ylös ja kumarru aivan alas, niin näet, ettei kaula-aukosta vilku liikaa, olkaimet eivät valahda alas eikä helma nouse ylös.

Asiantuntija: liikunnanohjaaja Veera Malmivaara, FIX Kallio

Kommentoi »