Demi

Tätä et tiennyt Vihan liekit -elokuvan asuista

Tätä et tiennyt Vihan liekit -elokuvan asuista
Viihdeuutinen: Nälkäpeli – Vihan Liekit -elokuvassa kohtaavat huippumuoti ja urheiluvaatteet. Lue puvustuksen haasteista ja inspiroidu Katnissin tyylistä.
Julkaistu: 18.11.2013

Muodilla on tärkeä rooli Nälkäpeli – Vihan liekit -elokuvassa. Puvustuksesta vastannut palkittu suunnittelija Trish Summerville kertoo elokuvan olleen melkoinen haaste, sillä siihen tarvittiin niin couture-mekkoja kuin teknisiä urheiluasuja.

3D-printtejä, puukorsetteja ja muotitalon luomuksia 

Elokuva odotetuin asu lienee Katnissin hääpuku, joka vilahtaa myös trailerissa. Mekossa on muun muassa Swarovski-kristalleja, sifonkiröyhelöitä, hyöheniä ja paljon raskaita metalliosia. Summerville on kertonut, että mekosta tuli lopulta niin massiivinen, että suurin työ oli varmistaa, että Jennifer Lawrence pystyy varmasti liikkumaan ja pyörähtämään se yllään. 

– Hääpuku oli aivan mieletön. Mutta en ole kovin hyvä mekkojen ja portaiden kanssa, kuten olette ehkä huomanneet. Oli tosi vaikea kävellä mekossa, Jennifer paljasti Demin haastattelussa. Moni ehkä muistaa, että Jennifer kaatui tämän vuoden Oscar-gaalassa kavutessaan lavalle noutamaan palkintoa.

Vihan liekeissä nähdään myös Alexander McQueenin muotitalon helmiä sekä erikoisempia, jopa futuristisia asuja. Summerville on hakenut inspiraatiota muun muassa hyönteisistä. Asuissa on mukana myös 3D-tulostusprinttiä ja puulta näyttäviä korsetteja. Suurin osa vaatteista on ommeltu käsin, ja niissä on kiinnostavia ja jopa hämmentäviä yksityiskohtia. Esimerkiksi Seederin pukuun on ommeltu vehnän korsia. 

Urheiluasuja 24 eri vartalotyypille

Yllättävää kyllä, Summerville käytti eniten aikaa urheiluasujen suunnitteluun. Koska elokuvat keskittyvät Nälkäpelin pelaamiseen, tarvittiin paljon mukavia ja joustavia urheiluvaatteita. Niiden piti kestää stuntit, näyttää hyvältä ja sopia 24 erilaiselle vartalotyypille. Se vaati suunnittelijan mukaan paljon työtä ja testaamista. Elokuvassa nähtävät pelivaatteet on suunniteltu niin, että ne kestävät uimisen, juoksun, kiipeämisen ja viidakossa rämpimisen. Summerville otti pelipukujen toteutuksessa omia vapauksia: Nälkäpeli-kirjoissa asut olivat läpikuultavia sinisiä asuja, mutta elokuvassa puvut ovat vartalomyötäisiä mustavalkoisia huippu-urheiluvaatteita. 

Pukeudu kuin Katniss

Nälkäpelien tyylin voi kätevästi kopioida myös itselle. Summerville on nimittäin suunnitellut Vihan liekkien inspiroiman vaatemalliston nimeltä Capitol Couture by Trish Summerville, joka tulee yksinoikeudelle myyntiin Net-A-Porter-nettikauppaan. Luksusvaatemallisto koostuu 16 vaatteesta sekä koruista ja nahkatuotteista. Itselle voi ostaa myös samanlaiset kengät kuin Katnissilla: vedenkestäviä Sorel Conquest Carly -nahkakenkiä löytyy Sorel-verkkokaupasta sekä Aleksi 13:sta ja Stockmanneilta.

Katnissin tyyli syntyy myös huokeammin: pue yllesi juoksupaita ja -housut, heitä selkääsi sporttinen reppu ja pölli pikkuveljesi jousipyssy. Tai pukeudu tänä talvena muutenkin niin trendikkääseen maastokuosiin ja letitä hiuksesi tiukasti.

Nälkäpeli – Vihan liekit saa ensi-iltansa 20.11. Leffa nähdään myös Demi-päivässä 23.11.

Lähteet: social.entertainment.msn.com, popstyle.ew.com, luckymag.com

Kommentoi »