Demi

Tämä sankaritar on tuorein Japani-animaation tähti

Tämä sankaritar on tuorein Japani-animaation tähti
Arvaatko, mistä Astrid Lindgrenin kirjasta on tehty animaatiosarja?
Julkaistu: 20.1.2016

Japanilaiset ovat tehneet 26-osaisen piirrossarjan Astrid Lindgrenin romaanista Ronja Ryövärintytär. Osatuottajana Sanzoku no Musume Ronja -sarjassa on Ghibli-studio, jolta ovat peräisin esimerkiksi animaatiot Henkien kätkemä ja Naapurini Totoro. Ronja on tietokoneanimoitu, ja sen päätuotanto Polygon Picturesin.

Ronja-sarjan on ohjannut ohjaaja Hayao Miyazakin poika Goro Miyazaki.

Japanilaisten yhteistyö ruotsalaisten kanssa sai alkunsa jo 50 vuotta sitten, kun Hayo Miyazaki kävi Ruotsissa pyytämässä Astrid Lindgreniltä oikeuksia pitkään animaatioon Peppi Pitkätossusta. Sitä elokuvaa ei Japanissa tehty, ja vasta nyt nähdään ensimmäistä kertaa japanilainen sovitus Astrid Lindgrenin kirjasta.

Ruotsalainen Saltkråkan-tuotantoyhtiö on tehnyt tiivistä yhteistyötä japanilaisen tuotannon kanssa. Sen teatterivastaava on Astridin lapsenlapsi Malin Billing.

”Yhteistyö on ollut hauskaa ja vaativaa. Ronja Ryövärintytär sijoittuu keskiajalle, ja se on täynnä nimiä, sanoja ja ilmauksia, jotka Astrid keksi itse. Sen kielestä puuttuvat modernit sanat ja lainasanat. Meille on ollut tärkeää, että käsikirjoitus sopii yhteen romaanin kieliasun kanssa”, Malin Billing kertoo Moviezine.se-sivustolla.

Goro Miyazaki kertoo, että 26-osainen sarja mahdollistaa juonen kulun samalla tavalla kuin kirjassa.

”Ronja on tarina tytön kasvamisesta, mutta se on tarina myös lapsen ja vanhemman rakkaudesta ja ystävyydestä. Tavoitteenani oli tehdä tarina, josta voivat nauttia sekä lapset että aikuiset.”

Sarjan ensi-ilta on Ruotsin Barnkanalen-kanavalla 30. tammikuuta kello 20.05.

Sarjan tulosta Suomen kanaville ei ole tietoa. Ainakaan Yle ei ole hankkinut sitä .

EDIT: 21.1. Hayaon etunimi korjattu oikeaan muotoon.

Ronjan tuutulaulu:

Ryöväreiden tulevaisuus:

Lue myös:

Kommentoi »