Demi

Talvikenkien osto ja hoito

Talvikenkien osto ja hoito
Top 5: Talvi tekee tuloaan! Huolla ja osta talvijalkineet ajoissa näiden vinkkien avulla.
Julkaistu: 21.10.2013
1. Suomen talvi vaatii lämpimät kengät, jotka ovat veden ja lumen pitävät. Lisäksi niissä on hyvä olla liukastumiselta ehkäisevää pitoa. Ulkopohjamateriaaliksi sopii esimerkiksi joustava kumi. Talvikenkien pohjassa näkee usein syvää uritusta ja laajaa kuviota. Liukastumisvaara on tällaisissa kengissä kuitenkin suuri, sillä uriin pakkautuu usein kiviä ja lunta.
2. Suuntaa kenkäostoksille iltapäivällä, sillä jalka turpoaa päivän aikana noin kolme milliä pituutta ja sentin leveyttä. Valitse talveksi riittävän iso kenkä, johon mahtuu lämmin sukka ja pohjallinen. Voit pyytää myyjää mittaamaan jalkasi. Mittoihin pitää lisätä aina sentti-puolitoista ekstraa, sillä jalkateräsi pitenee kävellessä.
3. Suihkauta uusiin kenkiin kosteudelta ja lialta suojaava kenkäsuihke. Kenkämyyjä auttaa valitsemaan kengillesi oikean hoitoaineet. Erilaisia puhdistusaineita ja suojasuihkeita myyvät myös suutarit. Puhdista kengät aina käytön jälkeen kurasta ja loskasta pehmeällä kankaalla, vaikkapa sukkahousuilla.
4. Vaihdata vanhoihin talvikenkiin korkolaput suutarilla. Liian kuluneet kengät voivat aiheuttaa kantapään kipua. Jos haluat käyttää talvella korollisia kenkiä, voi suutaria pyytää asentamaan kenkiin liukastumiselta ehkäisevän pohjan.
5. Pidä arkikäytössä kaksia talvikenkiä, jotta toiset ehtivät kuivua käytön jälkeen vuorokauden. Älä kuivata kenkiä patterilla tai kuivauskaapissa, vaan aseta ne kannoistaan koholleen seinää vasten. Kuivata kengät huoneenlämmössä ilman pohjallista.
+ Talvella jalat helposti väsyvät ja hikoilevat paksuissa kengissä. Potkaise jalkineet välillä pois jaloistasi. Tee kevyttä jalkajumppaa: pyöritä nilkkojasi ja harota varpaitasi.
Jos et vielä tiedä, millaiset talvikengät haluaisit, kannattaa kurkata joulukuun Demiin, joka ilmestyy 21.11. Trendit-palstalta löydät talven kauneimmat ja parhaimmat jalkineet.
Lähteet: martat.fi, Kotivinkki, yhteishyvä.fi
Kommentoi »