Demi

Tällainen oli 1D:n konsertti Tukholmassa

Tällainen oli 1D:n konsertti Tukholmassa
Demi raportoi: One Directionin Where We Are -kiertue saapui perjantaina Tukholmaan, ja Demi oli keikkakatsomossa. Listasimme jättikonsertin parhaat hetket.
Julkaistu: 16.6.2014

Aloitusbiisi Midnight Memories

Ruotsalaislehdet pohtivat perjantaina13.6., mahtaako One Direction aloittaa illan loppuunmyydyn stadionkonserttinsa ajoissa, koska Tukholman seudulla oli valtava ruuhka. Kun lämppärinä esiintynyt australialaisbändi 5 Seconds Of Summer lopetti energisen vetonsa, liki 50 000 hengen yleisö sai odotella 1D:tä vielä pitkän tovin.

Lopulta WWA-kiertueen aloitusvideo pyörähti käyntiin. Kun pojat kipusivat lavalle ja aloittivat konsertin Midnight Memories -albuminsa nimikkobiisillä, koko areena täyttyi kiljumisesta ja innostuksesta. Louis totesi avausspiikissään, ettei ole ehkä koskaan kuullut yleisön kiljuvan niin kovasti.

WWA-kiertueen konsertit alkavat tällä videolla.

Kovan luokan directioner Mathilda Nygård, 14, voitti keikkamatkan konserttiin Demin #1Dselfie-kuvakisassa.

– Kun pojat nousivat lavalle, aloin itkeä. Olin vain niin onnellinen ja shokissa, kun vihdoin näin heidät oikeasti, Mathilda kertoo.

- Sydän pysähtyi ja alkoi itkettää, Mathilda Nygård kuvaili tuntojaan, kun pojat nousivat lavalle.

Niallin kitarataidot

Katsomossa oli pakko ihmetellä, miten 1D:n pojat pystyvät pomppimaan, juoksemaan ja laulamaan hengästymättä. Heidän täytyy olla loistavassa kunnossa.

Alun nopeampien kappeleiden, kuten Kiss You ja Rock Me, jälkeen Niall tarttui akustiseen kitaraan. Pojat rauhoittuivat ja istahtivat eri puolille lavaa esittämään Dont Forget Where You Belongin. Herkkä tunnelma ja Niallin kaunis soitto toivat mieleen kesäyön leirinuotion äärellä. Yleisö heilutti kännyköitään ilmassa, jolloin katsomo muuttui tuikkivaksi valomereksi.

Niall on soittanut kitarastemmoja myös Midnight Memories -abumille.

Harryn hassuttelut

Kukin pojista esiintyi itsensä näköisesti. Louis otti yleisönsä coolisti ja vakuuttavasti, ja Liam soitteli ilmakitaraa rennosti flirttaillen. Poikamainen Niall valitteli irlantilaisella aksentillaan vilua ja tanssi hassun tanssin sätkytellen jalkojaan kuin menninkäinen. Rauhallinen Zayn vilkuili yleisöön ujon oloisesti ja hymyili häkeltyneesti suosionosoituksille.

Bändin villikko Harry jauhoi purkkaa koko keikan ajan. Hän ei pysynyt hetkeäkään paikallaan, vaan sinkoili lavalla sinne tänne tavaramerkkitukka hulmuten. Hän jammaili villisti muiden poikien soolojen tahdissa ja heitteli lentosuukkoja eturivin katsojille. Yleisössä ei jäänyt epäselväksi, mistä Harry erityisesti pitää Ruotsissa. Harry puhui välispiikeissään intohimoisesti lihapullista ja ruotsalaisista karkeista.

– Kun minä lasken kolmeen, kaikki huutavat vi älskar köttbullar hän yllytti yleisöä.

Ruotsalaiset innoistuivat heittämään lavalle karkkia. Niall avasi muina miehinä pussin Bilar-makeisia ja kaatoi suuhunsa aimo annoksen.

Pojilla oli rekvisiittana Ruotsin lippu, jota Niall pyöritteli One Thingin aikana päänsä yläpuolella. Kappaletta seuranneen Dianan aikana Harry sieppasi lipun ja kietoutui siihen kuin supersankarin viittaan.

Harryn tämänhetkinen suosikkihiustyyli näyttää olevan hiuspanta.

Serpentiini ja nouseva kuutio

Lavaan ja yleisön keskelle lähtevään catwalk-ramppiin oli haettu inspiraatiota rullalautailun ja graffitien maailmasta. Kappaleiden taustalla pyörivät videot ja animaatiot, joissa näkyi hauskoja vaikutteita kasarihenkisistä videopeleistä. Päähuomio oli kuitenkin koko ajan 1D:n pojissa, ei lava-showssa.

Katsojat kohahtivat, kun yleisön keskelle rakennettu jättimäinen lavastekuutio alkoi yhtäkkiä kohota kuljettaen pojat korkealle ilmaan. Happilyn lopuksi korkeuksista räjähti valtava punavalkoinen serpentiinivyöry, joka leijaili yleisön niskaan kuin hidastetussa elokuvassa.

Komea valokuutio nähtiin myös Wembley Stadionin konsertissa aiemmin kesäkuussa.

Epävarmat hetket

One Directionin konsertit ovat tunnettuja siitä, että pojat voivat tehdä mitä tahansa. Harry on esimerkiksi syönyt nuudeleita lavalla, ja kerran pojat rakensivat ihmispyramidin. Suosion salaisuus ei ole loppuunsa hiotuissa esityksissä tai virheettömyydessä vaan poikien aidossa charmissa.

Pojat hipelöivät tiuhaan korviaan, koska heidän oli ilmeisesti vaikea kuulla lauluaan korvanapeistaan. Zayn jopa irvisti välillä tahattomasti, kun laulujen stemmat eivät soineet aivan puhtaasti äänentoiston vuoksi. Yleisöä pienet tekniset vaikeudet eivät varmasti haitanneet. Oli kuitenkin hienoa huomata, että 1D:n pojat todella haluavat laulaa hyvin. He eivät yritä uskotella yleisölle, että kaikki on täydellisesti vaan näyttävät avoimesti inhimilliset virheet. Juuri se tekee heistä hurmaavia.

#1Dselfie-kisan voittaja Mathilda oli keikan jälkeen yllättynyt siitä, ettei hän ollut surullinen vaan vain onnellinen kokemastaan.

– Keikka ylitti kaikki odotukseni. Oli ihanaa, että mukana oli myös vanhoja kappaleita kuten Live While Were Young.

Kommentoi »