Tähtiin kirjoitettu virhe

Tähtiin kirjoitettu virhe
Kirjan veroinen elokuva.
Julkaistu: 14.8.2014
16-vuotias Hazel sairastaa parantumatonta syöpää. Elämä tuntuu ankealta, mutta vanhempiensa mieliksi Hazel liittyy syöpää sairastavien nuorten vertaistukiryhmään. Siellä hän tapaa söpön ja huumorintajuisen Gusin, joka on menettänyt jalkansa syövälle.
Gus saa Hazelin jälleen nauramaan, ja Hazel puolestaan tutustuttaa Gusin lempikirjaansa. Juuri tuo kirja vie heidät yhteiselle matkalle Yhdysvalloista Amsterdamiin, jossa erikoinen ystävyys muuttuu kauniinsurulliseksi rakkaudeksi.
Elokuva perustuu John Greenin menestysromaaniin ja pysyy sille uskollisena. Vaikka tarinan pääpiirteet tuntee entuudestaan, elokuva onnistuu silti yllättämään ja koskettamaan. Jos sinulla on vähänkin taipumusta itkeä elokuvissa, varaudu pillittämään vähintään puolet leffasta. Vastapainoksi mustalla huumorilla höystetty dialogi saa myös nauramaan.
Ansel Elgort on yllättävän karismaattinen, vaikka Gusin sanavalmius on välillä epäuskottavaa. Hazelia esittävä Shailene Woodley näyttää ihanan tavalliselta kömpelösti leikatussa tukassaan. Divergent – Outolintu -elokuvassa sisaruksia näytelleen kaksikon välillä on selvästi kemiaa. Tähtiin kirjoitettu virhe on sekä kirjana että elokuvana tuleva klassikko, johon tekee mieli palata varmasti vielä monta kertaa uudestaan
Kommentoi »