Demi

Täältä tulevat Suomi-emojit


Ulkoministeriö julkisti uudet Suomi-aiheiset emojit. Mukana ovat sauna ja vanha Nokian kännykkä.
Teksti Aino Salonen
Kuvat Ulkoministeriö

Suomi on ilmeisesti ensimmäinen maa maailmassa, joka on julkaissut omat emojit. Mahtavaa! Toistaiseksi julkaistut emojit esittävät saunaa, vanhanaikaista Nokia-kännykkää ja hevaria. Niiden englanninkieliset nimet ovat "the Sauna", "the Headbanger" ja "the Unbreakable (Nokia 3310)".

Hauskat emojit ovat osa ulkoministeriön ThisisFINLAND-sivuston joulukalenteria. Kokoelma tulee sisältämään yhteensä 30 emojia, jotka voi kaikki ladata ilmaiseksi eri sovelluskaupoista alkaen joulukalenterin ilmestymispäivästä 1. joulukuuta. Emoji-joulukalenteri tulee myös xmas.finland.fi-sivustoille, ja sitä voi seurata esimerkiksi ThisisFINLANDin Facebook-sivulla.

Suomi-emojien tarkoitus on avata ulkomaalaisille suomalaisia tunteita ja erityispiirteitä, niitä vähän outojakin. Joitakin asioita tulevat kuvaamaan emojeissa suomalaiset julkkikset. ThisisFINLAND-joulukalenteri julkaistaan 13 eri kielellä, muun muassa hindiksi, arabiaksi ja turkiksi.

Demin toimitus toivoo ainakin jääkiekko-, muumi- ja mustikka-aiheisia emojeita!

(Gif)

Marraskuun Demin julisteesta löydät emoji-bingon!

Lue lisää:

Kiinnostaako pelit, puhelimet, tietokoneet, vlogit tai koodaus? Demi on aloittanut Tytöt ja teknologia -hankkeen, josta saat tietoa ja inspiraatiota aiheesta.

Julkaistu: 4.11.2015