Demi

Täältä tulevat Suomi-emojit

Täältä tulevat Suomi-emojit
Ulkoministeriö julkisti uudet Suomi-aiheiset emojit. Mukana ovat sauna ja vanha Nokian kännykkä.
Julkaistu: 4.11.2015

Suomi on ilmeisesti ensimmäinen maa maailmassa, joka on julkaissut omat emojit. Mahtavaa! Toistaiseksi julkaistut emojit esittävät saunaa, vanhanaikaista Nokia-kännykkää ja hevaria. Niiden englanninkieliset nimet ovat "the Sauna", "the Headbanger" ja "the Unbreakable (Nokia 3310)".

Hauskat emojit ovat osa ulkoministeriön ThisisFINLAND-sivuston joulukalenteria. Kokoelma tulee sisältämään yhteensä 30 emojia, jotka voi kaikki ladata ilmaiseksi eri sovelluskaupoista alkaen joulukalenterin ilmestymispäivästä 1. joulukuuta. Emoji-joulukalenteri tulee myös xmas.finland.fi-sivustoille, ja sitä voi seurata esimerkiksi ThisisFINLANDin Facebook-sivulla.

Suomi-emojien tarkoitus on avata ulkomaalaisille suomalaisia tunteita ja erityispiirteitä, niitä vähän outojakin. Joitakin asioita tulevat kuvaamaan emojeissa suomalaiset julkkikset. ThisisFINLAND-joulukalenteri julkaistaan 13 eri kielellä, muun muassa hindiksi, arabiaksi ja turkiksi.

Demin toimitus toivoo ainakin jääkiekko-, muumi- ja mustikka-aiheisia emojeita!

Marraskuun Demin julisteesta löydät emoji-bingon!

Lue lisää:

Kiinnostaako pelit, puhelimet, tietokoneet, vlogit tai koodaus? Demi on aloittanut Tytöt ja teknologia -hankkeen, josta saat tietoa ja inspiraatiota aiheesta.

Kommentoi »