Demi

Täältä löydät kesätyön - tee hakemus nyt

Täältä löydät kesätyön - tee hakemus nyt
Listasimme vuoden 2018 kesätyöpaikat, joihin haetaan myös alle 18-vuotiaita. Lue myös parhaat vinkit kesätyönhakuun.
Julkaistu: 9.2.2018

Vastuullinen kesäduuni

14-29-vuotiaille tarkoitettu Vastuullinen kesäduuni -kampanja on T-Median ja TAT:in tekemä lupaus reiluista kesätyöpaikoista nuorille. Kampanjassa on mukana yli 400 suomalaista kesätyönantajaa, muun muassa Telia, Barona, Oikotie ja Metsä Group. Tästä linkistä pääset selaamaan läpi kaikki työpaikat, jotka ovat mukana kampanjassa.

 

Kaupat

Kiinnostaako asiakaspalvelutyö? Haluatko treenata hauista nostelemalla tavaroita? Oletko valmis tekemään monta erilaista tehtävää päiväsi aikana? Siinä tapauksessa kaupan ala voisi sopia kesätyöksesi.

Lidl ja Tokmanni

Lidl ja Tokmanni ovat mukana Tutustu työelämään ja tienaa –kampanjassa, joka työllistää 14-17-vuotiaita nuoria kaksi viikkoa. Kampanjaan pääsevät ensisijaisesti ne, joilla ei aikaisempaa työkokemusta ole. Kannattaa hakea heti, sillä haku päättyy jo helmikuussa.

Kesko

Kesko, eli K-Supermarket, K-Citymarket ja muut K-kauppiaiden toimipisteet tarjoavat tuhansille nuorille kesätyöpaikkaa kesäksi 2018. Pitempiaikaisiin työpesteihin palkataan yleensä vain täysi-ikäisiä. Linkistä pääset täyttämään hakemuksen ja kurkkaamaan alueesi Kesko-ryhmän kauppoihin.

S-ryhmä 

S-market, Abc-asemat, Coffee House ja monet muut S-ryhmän toimipisteet hakevat kesätyöntekijöitä, ja haku on käynnissä helmikuun loppuun asti. Paikat vaihtelevat paikkakunnittain. Tästä linkistä pääsee S-ryhmien avoimet työpaikat -osioon.

Myös muut kaupat ja kioskit omalta paikkakunnaltasi kannattaa tarkistaa ja olla yhteydessä kaupan omistajaan.

 

Huvipuistot

Miltä kuulostaisi hattarantuoksuinen kesä iloisten ihmisten seurassa? Särkänniemen, Powerparkin ja Naantalin Muumimaailman kesätyöpaikkahaut ovat käynnissä vielä helmikuun ajan. Linnanmäen kesätyöhaku on jo päättynyt. Laitetyöntekijältä vaaditaan 18-vuoden ikää, mutta esimerkiksi kahviloiden, kioskien ja siivoustyön työtehtäviin ei edellytetä täysi-ikäisyyttä.

Tsekkaa paikkakohtaiset tiedot linkeistä:

 

Jäätelökioskit

Mikä sen kesäisempi työpaikka kuin jäätelökioski! Tästä linkistä löytyy koko Suomen Pingviini-ketjun jäätelökioskit listattuna. Tsekkaa lähin kioski ja ota yhteyttä. On myös paljon yksityisiä jäätelökioskeja, joihin kannattaa hakea, vaikka erinäistä hakuilmoitusta ei löytäisikään. Tutustu paikkakuntakohtaisiin jäätelönmyyjähakuihin Duunitorissa.

Marjanpoimijaksi tai -myyjäksi

Jos itsenäinen työ, asiakaspalvelu ja marjojen napostelu kuulostaa hyvältä tavalta viettää työpäivä, kannattaa tsekata marjanpoimijan ja –myyjän työt. Molempiin töihin kuuluu ulkona olemista, eikä koko päivää joudu varmasti istuskelemaan.

Avoimet kesätyöpaikat mansikanpoimijaksi tai marjamyyjäksi vaihtelevat paikkakunnittain. Varsinais-Suomen marjanmyyntiyritykset ovat listattuna täällä, ja marjanmyyntipisteet ympäri Suomen löytyvät Duunitorista.

Kannattaa katsoa avoimet kesätyöpaikat kaikilta mahdollisilta työnhakusivustoilta, jotka ovat listattu artikkelin loppuun.

 

Kaupungin ja kunnan kesätyöt

Löydät oman kuntasi tai kaupunkisi kesätyöt paikkakunnittain niiden omilta nettisivuilta. Työtehtäviä on tarjolla muun muassa puistotyöhön, erilaisiin toimistotehtäviin ja siivoustehtäviin.

Esimerkiksi Helsingin kaupungin kesätyöt löytyvät tästä ja Tampereen kesätyöt nuorille Tampereen kaupungin sivuilta.

Pääkaupunkiseudulla nuorten 16-17 –vuotiaiden kesätyöhaku ja Siisti kesä! –hankkeen haku alkaa 5.3.2018 ja päättyy 19.3.2018. Katso lisätiedot Helsingin kaupungin nettisivuilta.

 

Seurakunnan kesätyöt

Hautausmaille etsitään nuoria hautojen kunnossapitoon ja alueen puutarhanhoitoon. Seurakuntakohtaisesti myös eri leireille ja tapahtumiin saatetaan etsiä apulaisia esimerkiksi keittiölle tai siivoushommiin. Oman paikkakuntasi seurakunnan nettisivuilta löytyvät linkit kesätyöhakuihin.

Esimerkkeinä Turun seurakunnan kesätyöt, Rovaniemen seurakunnan kesätyöt sekä Kajaanin seurakunnan kesätyöt.

 

Tärkeitä sivustoja

Monet sivustot ovat koonneet valmiiksi ilmoitettuja kesätyöpaikkahakuja ja muita vinkkejä hakuprosessiin. Vapaat kesätyöpaikat vaihtelevat paikkakunnittain. Kannattaa myös selata eri yritysten Facebook- ja Twitter-sivuja.

 

Avoin kesätyöhakemus

Toinen tapa lähestyä yritystä tai potentiaalista kesätyöpaikkaa on lähettää avoin kesätyöhakemus. Soita yrityksen omistajalle tai päällikölle ja sovi henkilökohtainen aika, milloin voisit käydä tiputtamassa hakemuksen fyysisesti. Mahdolliset sähköpostihakemukset ja muut voi tiedustella samalla puhelinsoitolla – näin jäät paremmin mieleen sähköpostimeren sijaan.

 

Jos ei mikään nappaa..

Jos kesäkuu tekee tuloaan, eikä mistään kuulu mitään – ei hätää! Selaa kaikki kontaktit läpi, kysy sukulaisilta tai tutuilta mahdollisia töitä ja ilmoita itsestäsi lastenhoito- tai puutarhatyöavuksi naapureille. Varmasti jollain on koira tai iso talo – ja apua aina tarvitaan. Myös vanhemmilta kannattaa kysyä, jos heidän työpaikallaan olisi kiireapulaisen tarve.

 

Tsekkaa nämä Demi.fi:n artikkelit liittyen kesätyöhakuun ja kesätöihin:

Kommentoi »