Demi

Suudelman oppitunti

Suudelman oppitunti
Suutelemistaitoja ei tarvitse opiskella, sillä oikean ihmisen kanssa tekniikka löytyy itsestään. Lue silti pussailun lyhyt teoriapaketti.
Julkaistu: 2.7.2013

1. Tehotreeni. Suuteleminen on kokonaisvaltaista toimintaa: se työllistää parhaimmillaan 34 kasvolihasta ja voi kuluttaa jopa 120 kaloria puolessa tunnissa. Suudelmat venyvät usein pitkiksi sessioiksi. Näin kävi thaimaalaispari Tanakorn Sittiamthongille ja Nonthawat Charoengaysornisille, joiden maratonsuudelma kesti kaikkiaan 50 tuntia ja rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen. Sinäkin suutelet elämäsi aikana keskimäärin 336 tuntia eli noin kaksi viikkoa.

2. Kemiankoe. Tavallinen suudelma sisältää 9 mg vettä, 0,45 mg suolaa ja 0,7 mg rasvaa. Vaikka kyseessä on näin arkinen ilmiö, tuntuu suukottelu usein siltä kuin leijuisi pilvissä. Tämä johtuu siitä, että kehossa virtaa myrskyn lailla kahta eri mielihyvähormonia: endorfiinia ja oksitosiinia.

3. Historiantunti. Pussailua on harrastettu kautta aikojen, ja ensimmäisiä suudelmia vaihdettiin jo 1500 eaa. Arkaaisista sanskritin teksteistä on löydetty viitteitä nenien hieromisesta yhteen hellyyden merkiksi. Valkokankaalla suudelmat lentelivät ensimmäisen kerran vuonna 1865 mykkäelokuvassa The Kiss.

4. Kulttuurikatsaus. Maailmalla muiskutellaan monella tavalla ja eri syistä. Kama Sutrassa luetellaan yli 30 eri suudelmatyyppiä, joihin kaikkiin ei edes tarvita huulia. Perhossuudelmassa ”suudellaan” ripsillä ja eskimosuudelmassa taas nenillä. Poskisuudelmilla tavataan tervehtiä: ranskalaiset vaihtavat kohdatessa kolme pusua, espanjalaiset taas yhden.

Demittäjät kertovat: Täydellinen suudelma

Tunnelmallinen valaistus on tärkeää ja romanttista, eivätkä pienet perhoset mahassa olisi pahitteeksi. - KIZZME

Parhaita suudelmia ovat ne, kun toisella on kiire, mutta kumpikaan ei halua lopettaa. Sitten pussailu vaan jatkuu, jatkuu ja jatkuu... -nnovelle

Täydellinen suudelma on yllätyksellinen ja spontaani. Ruuantähteet ja kuolaaminen eivät ole mukavia yllätyksiä, mutta pienet näykkäisyt, kielen hipaisut tai pehmeät imaisut kuuluvat asiaan. -IEROGASM

58 % demittäjistä haluaa suudelmia mieluiten kaulalle, jos huulet eivät ole vaihtoehto.

Kommentoi »