Demi

Suomen eka tubettaja – kuka on Olivia_17?

Suomen eka tubettaja – kuka on Olivia_17?
Arvio: Pelasimme Ylen tekemää Olivia_17-peliä, joka kertoo tubettavan nuoren elämästä sata vuotta sitten.
Julkaistu: 14.11.2017

Peli joka kertoo Suomen ensimmäisestä tubettajasta – vuonna 1917? Mistä on oikein kyse?

Ylen tekemässä nuorille suunnatussa Olivia_17-pelissä pääset pohtimaan sekä itsenäistyvälle Suomelle että seitsemäntoistavuotiaalle Olivialle (Elli Melasniemi) ajankohtaisia ja tärkeitä asioita. Pelin rinnalta löytyy myös Seitsemäntoista-niminen sarja Yle Areenasta. Erikoista on se, että Olivia tubettaa ja tekstailee Suomen itsenäisyystaistelun keskeltä.

Pelissä tavoitteena on auttaa Oliviaa selvittämään hänen ongelmansa ja tutustua samalla Suomen historiaan. Pelissä on kaksitoista ongelmaa, jotka kaipaavat selvitystä. Voit valita neljästä vaihtoehdosta sinun mielestäsi oikean ratkaisun, joiden mukaan määrität Olivian tulevaisuuden.

Peli on nerokas tapa sekoittaa nykyajan nuorisolle ajankohtaisia aiheita ja Suomen historiaa. Sekä sarja että peli pelastavat sinut, jos et ole kuunnellut historiantunnilla tai olet kiinnostunut muuten vain Suomen historiasta.

Laadukkaat videot tuovat monipuolisuutta peliin ja antavat esimakua sarjasta, mutta joskus monien toistojen myötä samat vlogivideot kyllästyttävät. Haluan jo tietää mitä seuraavaksi tapahtuu! On myös harmillista, että esimerkiksi whatsapp-osiossa vastausmahdollisuudet ovat suppeat enkä aina löydä haluttavaa vastausta.

Pelin lopusta kuitenkin löytyy ihana yllätys, johon on kiva lopettaa.

Pääset pelaamaan tästä.

Lisää peliarvioita

Kommentoi »