Demi

Suloinen mangopirtelö

Suloinen mangopirtelö

Resepti: Tämä raikas herkkujuoma yhdistää smoothien ja jäätelöannoksen parhaat puolet. Makea mangopirtelö on herkuttelijan unelma.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Joonas Vuorinen
Mainos

Mangopirtelö

(2 isoa lasillista)

2 syöntikypsää mangoa tai 4 dl makeuttamatonta mangososetta

2 dl vaniljajäätelöä tai 1 dl maitoa

(ripaus sokeria tai vaniljasokeria)

Koristeluun:

2 dl vispi- tai kuohukermaa

1 tl sokeria

pari palaa valkosuklaata

värikkäitä strösseleitä

suklaakarkkeja, kuten pieniä pääsiäismunia

1. Tee koristereunus laseihin: Laita valkosuklaa lautaselle ja sulata se varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Dippaa kahden korkean lasin yläreuna suklaaseen 1 cm korkeudelta. Anna jähmettyä hetki ja ripottele strösseleitä suklaan päälle.

2. Kuori mangot kuorimaveitsellä. Leikkaa veitsellä hedelmäliha kiven ympäriltä ja kuutioi se.

3. Laita mango, jäätelö tai maito ja halutessasi sokeri tai vaniljasokeri korkeaan astiaan tai tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Tarkista, onko pirtelö sopivan makeaa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.

5. Jaa juoma laseihin. Pursota tai lusikoi pinnalle kermavaahtoa korkeaksi keoksi. Koristele veitsellä rouhituilla tai kokonaisilla karkeilla. 

Kokeilitko Demin reseptiä? Tagaa kuvasi #demiherkku!

Kokeile myös

Julkaistu: 18.3.2016