Demi

Strösselillä kuorrutetut murot

Strösselillä kuorrutetut murot

Resepti: Suloiset miniminidonitsit syntyvät helposti pyöreistä muroista. Pikkiriikkisissä donitseissa parasta on se, että niitä jaksaa syödä vaikka sata.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Sanna Peurakoski
Mainos

Kuorrutetut murot

1–2 dl renkaan mallisia muroja, kuten Cheerios-muroja

1 tuubi valmista vaaleanpunaista sokerikuorrutetta

pieniä nonparelleja

Tee näin:

1. Leikkaa sokerikuorrute­tuubin kärkeen pieni reikä saksilla. Suurenna reikää myöhemmin, jos pursottaminen ei onnistu.

2. Kaada nonparellit pieneen kulhoon.

3. Kuorruta murot yksi kerrallaan: pursota kuorrutetta rinkulaksi muron toiselle puolelle. Dippaa muro nonparelleihin ja laita lautaselle kuivumaan, kunnes kuorrutus on jähmettynyt. 

4. Jos kaikki herkut eivät mene kerralla, säilytä minidonitseja ilmatiiviisti esimerkiksi muovirasiassa korkeintaan pari viikkoa.

Kokeile myös

Julkaistu: 22.4.2016