Demi

"Mutta mehän vain halattiin" − sovi suhteen pelisäännöt

"Mutta mehän vain halattiin" − sovi suhteen pelisäännöt
Unohda turhat riidat ja epäselvyydet. Seurustelu helpottuu, kun avaat suusi ja mietit kultasi kanssa ratkaisuja ainakin näihin viiteen kysymykseen.
Julkaistu: 30.5.2016

Bellan ja Edwardinkin olisi ollut ihan hyvä sopia suhteen pelisäännöistä, ennen kuin he päättivät viettää ikuisuuden yhdessä.

Leffan tai kirjan pääpari voitti kaikki vaikeudet ja päätyi vihdoin tarinan lopuksi parisuhteeseen. Kuulostaako tutulta? Tarinat päättyvät usein ennen kuin suhteen arki alkaa. Oikeassa elämässä alkuhuuman jälkeen ei tule lopputekstejä, vaan joudumme miettimään, miten elämme kultamme kanssa.

Ei ole olemassa mitään valmista kaavaa, jonka mukaan parisuhde toimii. Varo tekemästä oletuksia toisen mielipiteistä ja tavoista. Sinulle itsestään selviltä tuntuvat aiheet voivatkin olla mutkikkaita kullallesi.

Voimme luvata, että pääset paljon helpommalla, kun sovit kultasi kanssa suhteenne pelisäännöt. Aloita näillä kysymyksillä.

1. Kuinka usein näemme?

Parisuhde ei tarkoita sitä, että teidän on pakko olla koko ajan yhdessä. Toisille se sopii, mutta joillekuille ei ollenkaan.

Miettikää, miten paljon haluatte viettää aikaa yhdessä ja millä tavalla. Oletteko molemmat rentoja hengailijoita vai onko teillä samoja harrastuksia, joita haluaisitte harrastaa yhdessä? Jos sinulle tai kullallesi on tärkeää pitää yllä romantiikkaa esimerkiksi käymällä treffeillä, kertokaa toiveistanne ääneen.

Myös somettamisesta kannattaa puhua. Toisia ärsyttää, jos seurustelukumppani lähettelee koko ajan viestejä tai snäppää yhteiskuvia kaikkien nähtäville. Toisia taas ahdistaa, jos heistä tuntuu, ettei heitä huomioida.

2. Mitä tarkoittaa pettäminen?

Pettäminen tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Jotkut kokevat pettämiseksi jo sen, että kulta nukkuu kaverinsa vieressä. Toisten mielestä pettämisen raja ylittyy vasta, kun kumppanilla on tunteita toista kohtaan ja hän toimii niiden mukaan.

Harmi kyllä on turha kysellä kavereilta tai Demi.fissä, onko tietty toiminta pettämistä, jos ei ole sopinut kullan kanssa, mikä teidän suhteessanne on pettämistä.

3.  Pussailemmeko julkisesti?

Se, ettei kultasi halua pussailla kanssasi julkisilla paikoilla, ei läheskään aina tarkoita, että häntä nolottaisi olla kanssasi. Monista ihmisistä tuntuu epämiellyttävältä osoittaa intiimejä tunteita julkisesti tai esimerkiksi vanhempien nähden, ja se on ihan ok. Jos julkinen pussailu vaikuttaa ahdistavan sinua tai kultaasi, puhukaa asiasta suoraan. Näin toisen ei tarvitse luulla, että toinen haluaa piilotella suhdettanne.  

4. Mitä kerromme kavereille?

Usein rakkaalle jaetaan asioita, joita ei toivota muiden tietävän. Toisaalta pitää ymmärtää, että monesti on tärkeää purkaa tuntojaan puhumalla suhteesta ystävien kanssa.

Salaisuuksia pitää kunnioittaa suhteessa ja sen jälkeen, mutta kaikesta ei voi vaatia vaikenemaan. Jos kiellät kultaasi puhumasta ollenkaan esimerkiksi riidoistanne kavereille, saatat viedä häneltä tärkeän keinon purkaa asiaa.

Muista myös, että kavereidesi salaisuudet eivät kuulu kullallesi. Sinun pitää kysyä kavereiltasi erikseen, saatko puhua asiasta kultasi kanssa, mikäli he kertovat sinulle jotain luottamuksellista.

5. Miten eroamme?

Kun asiat ovat hyvin, erosta puhuminen voi tuntua ikävältä. Se mahdollisuus on kuitenkin tärkeä tiedostaa etenkin silloin, jos hankitte kullan kanssa yhteisiä asioita, kuten kämpän, huonekaluja tai lemmikin.

Miten ne jaetaan, jos eroatte? Edes jonkinlainen suunnitelma kannattaa olla valmiina, koska erotilanteessa kommunikointi voi olla vaikeaa.

+1 Muista ainakin tämä!

On hyvä valmistautua tekemään kompromisseja. Kahden ihmisen toiveet kohtaavat tuskin koskaan täydellisesti. Kultasi voi haluta kulkea kaikkialla käsi kädessä, mutta sinä et taas tahdo kyhjöttää hänen kainalossaan kaveriporukassa. Tai ehkä kultasi ei haluaisi sinun puhuvan seksielämästänne kenellekään, kun taas sinä kaipaat kavereidesi vertaistukea juuri sen suhteen.

Mieti, mistä voit joustaa. Siinä auttaa asioiden laittaminen tärkeysjärjestykseen. Mistä et voi missään nimessä luopua, mikä olisi sinun kannaltasi vain ihan kivaa?  Muista myös, että sovituista asioista voi aina neuvotella uudestaan, jos järjestely ei tunnu toimivalta.

Kommentoi »