Demi

Sleepy Hollow -tähti: "Uskon yliluonnolliseen"

Sleepy Hollow -tähti: "Uskon yliluonnolliseen"
Demi haastatteli: Sleepy Hollow -sarjan Katia Winter paljastaa kakkoskauden käänteitä.
Kuvat
Julkaistu: 10.6.2015

Mikä Sleepy Hollown tekemisessä on yllättänyt sinut?

- Tv-sarjan kuvaaminen on aivan erilaista kuin elokuvissa näytteleminen. Yhtä jaksoa tehdään 8-10 päivää ja meillä on paljon iltakuvauksia, koska monet käänteet tapahtuvat yöllä. Kauden kuvaukset kestävät puolisen vuotta. Yllätyin siitä, että käsikirjoittajat ovat avoimia ehdotuksillemme roolihahmojen kehittymisestä. Käsikirjoitus muuttuu koko ajan, joten tiedän etukäteen vain summittaisesti, mitä hahmolleni Katrina Cranelle tulee tapahtumaan. Kuvauksissa on ollut myös hauskaa törmätä joka jaksossa uuteen demoniin ja muihin yllättäviin hahmoihin.

Mitä kakkoskaudella on odotettavissa?

- Ykköskaudella Katrina oli jumissa kiirastulessa ja nähtiin sarjassa vain 1700-luvun takautumien kautta. Uusissa jaksoissa hän pääsee vihdoin takaisin maailmaan ja miehensä Ichabodin (Tom Mison) luo. Monet fanit odottavat kolmiodraamaa Ichabodin, Katrinan ja Abbien (Nicole Beharie) välillä, mutta itse tietysti toivon, että Ichabodin ja Abbien suhde ei lämpene! Kolmikolla ei sitä paitsi ole aikaa romantiikalle, koska Sleepy Hollowhun on tulossa sota, ja hahmoilla on kiire pelastaa maailma.

Katrina on noita. Oletko itse kokenut mitään yliluonnollista?

- Uskon yliluonnollisen olemassaoloon, vaikka minulla ei ole ollut siitä kokemusta. Se on kuitenkin mielenkiintoinen ajatus. Täytyyhän elämässä sitä paitsi olla vähän taikaa ja ripaus yliluonnollista.

Mitä puuhaat näyttelemisen lisäksi?

- Taistelulajit ovat uusi harrastukseni. Ne kehittävät keskittymiskykyä, eikä treenaaminen tunnu yhtään liikunnalta – olen nimittäin aina inhonnut urheilua! Taistelutaidoista on hyötyä näyttelijäntyössä ja toimintarooleissa, joita haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Harrastan myös sisustamista ja nikkarointia. Olen rakentanut itselleni sängyn ja kirjahyllyjä. Siskoni asuntoon Tukholmassa nikkaroin vaatehuoneen hyllyt. Perheessäni minulla on miehen rooli – rakastan työkaluja!

Asut sekä Tukholmassa että Hollywoodissa. Onko ruotsalaistaustastasi ollut leffauralla hyötyä vai haittaa?

- Aksentti tuottaa joskus ongelmia, koska kilpailen rooleista englantia äidinkielenään puhuvien kanssa. Toisaalta maailma on pienentynyt ja Hollywoodissa on nykyisin monia ruotsalaisia. Se avaa ovia muillekin.

Kiehtovatko historiaroolit sinua erityisesti?

- Rakastan sitä, miten puvuilla ja lavasteilla voi luoda kokonaan toisen maailman. Suosikkiaikakauteni on viikinkiaika: skandinaavina haluaisin päästä tekemään elokuvaa tai sarjaa hurjista pohjanmiehistä. Viikingit-sarja taitaa olla ensimmäinen kerta, kun he ovat päässeet telkkariin tai valkokankaalle. Se on hassua, koska aikakausi on niin dramaattinen.  

 

Katia Winter: Näin pääsin pinnalle Hollywoodissa

1. Päättäväisyys

Periksiantamattomuus on kaikkein tärkeintä. Hollywoodissa ja näyttelijäntyössä vaaditaan hyvää itsetuntoa, reilusti itsevarmuutta ja loputonta kärsivällisyyttä. Olen näytellyt pikkurooleissa jo kymmenen vuotta, mutta vasta nyt alan saada nimeä.

2. Paksu nahka

Vaatii rohkeutta asettaa itsensä jatkuvasti alttiiksi arvostelulle. Näyttelijän täytyy osata sietää torjutuksi tulemista ja pettymyksiä. Jos en saa roolia, otan sen vieläkin henkilökohtaisesti. Kyse on kuitenkin yksinkertaisesti siitä, että rooliin etsitään muunlaista tyyppiä.

3. Omaperäisyys

Olen löytänyt oman juttuni ja olen ollut valmis paiskimaan töitä sen eteen. Ruotsalaisuudesta on ollut sekä haittaa että hyötyä. Toisaalta vieras aksentti voi olla hidaste, toisaalta ruotsalaisuus on eksoottista ja sellaista, mitä jokaisella ei ole.

Sleepy Hollown toinen kausi keskiviikkoisin Subilla 10. kesäkuuta 2015 alkaen

Kommentoi »