Demi

Sinäkin sovit pomoksi – näin löydät sisäisen johtajasi

Sinäkin sovit pomoksi – näin löydät sisäisen johtajasi
Jos haluat menestyä, avaa suusi ja astu rohkeasti eteen jo nyt. Johtopaikoilla ja eturivissä on tilaa naisenergialle.
Julkaistu: 4.12.2015
Divergent-sarjassa (kuvassa), Nälkäpeleissä ja monissa muissa elokuvissa vahvat naiset ovat jo johtajina. Toivottavasti tosielämä seuraa pian perästä!

1. Tee jotain, mitä pelkäät

Mitä jos herätän liikaa huomiota? Mitä jos mokaan? Mitä sitten. Kysy itseltäsi, mitä tekisit, jos et pelkäisi. Perusta sinäkin oma vlogi, järjestä tapahtuma tai pidä juhlapuhe. Itsensä ylittäminen auttaa rakentamaan menestyjän itsetuntoa.
(Gif)

2. Älä pelkää epäonnistumista

Kaikista menestyneimmätkin tyypit ovat tehneet jättimäisiä mokia. He ovat vain oppineet elämään epäonnistumistensa kanssa. Hupsista vaan ja kohti uusia haasteita!
(Gif)

3. Ylpeile saavutuksillasi

Omista saavutuksista kuuluu tuntea ylpeyttä. Kiitä kehuista reippaasti ja kerro vaikka somessa, jos olet pärjännyt kokeessa tai onnistunut työhaastattelussa. Pojat harvoin hissuttelevat aikaansaannoksiaan. Miksi sinun pitäisi?
(Gif)

4. Astu keskelle huonetta

Hankkiudu kirjaimellisesti tapahtumien keskipisteeseen, niin saat äänesi kuuluviin. Istu harrastuksesi vuosikokouksessa eturiviin tai ota ryhmätyössä ensimmäinen puheenvuoro. Ohjaa keskustelua sen sijaan, että kirjaat muiden ehdotuksia sihteerin tapaan.
(Gif)

5. Ole reilu myös itsellesi

Ole ystävällinen, kohtelias ja ennen kaikkea reilu – muille ja itsellesi. Voit olla itseäsi kohtaan reilu muun muassa niin, ettet anna muiden ajaa ylitsesi. Sano tarvittaessa napakasti ”ei”. Kaikkia ei voi miellyttää, joten siihen on turhaa haaskata energiaa.
(Gif)

6. Pue tavoitteet sanoiksi

Huipulle päästäksesi saatat joutua jankkaamaan ja väittelemään, jotta saat, mitä haluat. Muotoile tavoitteesi mottomaisen selkeiksi. Kirjoita ylös ideasi, jonka haluat saada läpi ryhmätyötapaamisessa, tai perustelusi, miksi sinut pitäisi palkata kesätyöhön. 
(Gif)

7. Heitä yläfemma

Kannusta itseäsi silloinkin, kun kukaan muu ei tee sitä puolestasi. Se on hyvä tapa nostaa itsetuntoasi.

8. Laajenna tuttavapiiriä

Tutustu rohkeasti rinnakkaisluokkalaisiin tai juttele tet-harjoittelupaikan pomolle. Ajan henki on verkostoituminen, eikän sitä tarvitse pelätä. Pelkkä pätevyys ei vie menestykseen, vaan moneen hommaan valitaan hyvänä pidetty tyyppi. Rupatellessa saatat kuulla mahdollisuuksista, joista ei ilmoiteta julkisesti.
(Gif)

9. Ja kun menestyt, muista tämä

(Gif)

Lue myös

Kommentoi »