Demi

Siisti huone helposti – 8 tapaa tehdä siivoamisesta hauskempaa

Siisti huone helposti – 8 tapaa tehdä siivoamisesta hauskempaa
Jos huoneessasi vallitsee kaaos ja kaipaat tekemistä, tämä juttu on sinua varten.
Julkaistu: 17.2.2017

 

1. Pue päällesi mukavat vaatteet

Siivoaminen on mukavampaa, kun et tee sitä tiukoissa farkuissa ja parhaimmassa paidassasi, joka saattaisi likaantua. Muista myös laittaa lempimusiikkia tai tubettaja taustalle viihdyttämän sinua.

2. Avaa ikkuna

Jos et jaksa tehdä mitään muuta, avaa hetkeksi ikkunasi, jotta huoneeseesi pääsee raikasta ilmaa, joka herättää koomasta. 

3. Siivoa kelloa vastaan

Jos sinun pitää kerätät huoneestasi kaikki lattialla ja pöydillä lojuvat roskat, laita puhelimesi ajastimeen ajaksi esimerkiksi neljä minuuttia. Motivaatiosi on korkeampi, koska haluat suoriutua tehtävästä ennen kuin puhelin hälyttää ajan loppumisen merkiksi. Aseta jokaiselle vaiheelle oma ajastimensa, jolloin työ ei tunnu liian suurelta.

4. Kerää tavarat pinoihin

Tavaroiden laittaminen oikeille paikoilleen on paljon helpompaa, kun ensin keräät kaikki levällään olevat kapistukset pinoihin sen mukaan, mihin ne kuuluvat. Laita samaan pinoon lattialle ne tavarat, jotka kuuluvat samaan laatikkoon, koriin tai roskiin. Sen jälkeen voit pino kerrallaan laittaa tavarat niille kuuluviin paikkoihin. Aikaa kuluu paljon vähemmän, kun sinun ei tarvitse etsiä jokaiselle tavaralle paikkaa erikseen.

5. Vaatekaappi ojennukseen

Hyvin järjestellystä vaatekaapista päivän vaatteet löytyvät helposti. Hermione Chantal kertoo videollaan hyödyllisiä vinkkejä vaatekaapin järjestelyyn.

6. Luovu asioista, joita et käytä

Jokaiselle asialle huoneessasi täytyisi olla oma paikkansa. Siivotessasi löydät varmasti asioita, joiden tarkoitusta elämässäsi et oikein tiedä, saati keksi niille järkevää paikkaa huoneessasi. Jos jokin tavara on ylimääräinen ja tiedät sisimmässäsi, ettet tule tarvitsemaan sitä, ei sitä kannata hautoa kaapin perällä.
Ylimääräiset tavarat ja vaatteet kannattaa myydä kirpputoreilla tai lahjoittaa kierrätykseen, sillä joku muu saattaa tarvita niitä. Tavaroiden kierrättäminen on helppoa, sillä esimerkiksi monessa kaupungissa tai kaupunginosassa on nykyään Facebook-kirppari, joilla ihmiset myyvät tai lahjoittavat tavaroitaan ja vaatteitaan muille lähialueen asukkaille. 

7. Muuta huoneesi järjestystä

Vaihda esimerkiksi sängyn ja pöydän paikkaa keskenään ja laita lipasto toisen seinän viereen. Uusi järjestys saa huoneen tuntumaan melkein siltä kuin se olisi uusi, jolloin sen siisteydestä tekee mieli pitää huolta. 

8. Nauti puhtaasta huoneestasi

Nyt kun olet siivonnut, voit istahtaa sängyllesi ihailemaan lopputulosta. 

Lue myös:

1 kommentti