Demi

Selviytymisopas vanhojentansseihin

Selviytymisopas vanhojentansseihin
16 vinkkiä: Poimimme demittäjien parhaat neuvot unohtumattomaan päivään.
Julkaistu: 4.2.2016

Voiko meikin tehdä itse?

"Tein itse, siinä säästää rahaa ja saa varmasti just sellasen kuin haluaa. Jos normaalisti ei meikkaa paljon, niin jo pienellä meikin lisäyksellä saa aikaan vaikka mitä. Ite katoin eri blogeista vinkkejä ja neuvoja ja hyvin onnistu."

Mistä tiedän, että meikki kestää?

"Ajattelin laittaa meikkipohjan kun käyn salilla tai juoksemassa. Siten näkee, miten hyvin pohja pysyy."

En osaa päättää, millaisen kampauksen haluan.

"Kiharoita laitan ainakin ja osan kiinni jotenkin. Ihan auki ei kannata jättää, koska tulee kuuma! Kiharat on aina kivat ja kyllä nutturakin on nätti, etenki jos ei ole hirveästi hiusta, mistä alkaa tekemään mitään suurempaa kampausta."

Kestääkö tukka lässähtämättä?

"Kestää, mutta ennen kampaajaa aamulla pitää pestä hiukset, levittää muotoiluvaahto ja föönata. Itse valitsin kiharakampauksen juuri siksi, että meillä oli kahtena päivänä tanssit enkä halunnut nukkua istuvaltaan tai käydä kahta kertaa kampaajalla."

En saa kyytiä koululle. Missä puen nyöritettävän mekon päälle?

"Läheisessä pukukopissa ja pyydät kaveria tai jotain muuta kyseisessä tilassa olevaa kiristämään nyörit. Tai pyydät äitisi tulemaan kiristämään, jos hän saa tulla tiloihin."

Kannattaako olkaimettoman mekon alle laittaa rintaliivit?

"Minulla ei ollut rintsikoita ollenkaan, kun puvussa oli paksu korsettiyläosa. Toivon silti, että olisin laittanut rintsikat, olisin saanut vielä vähän lisäryhtiä kroppaan."

Miten jaksan olla kengissä koko päivän?

"Pitäkää kengät jalassa koko päivän, vaikka tuntuisi pahalta. Jalat turpoavat päivän mittaan. Jos otatte kengät pois kesken kaiken, tuntuu epämukavilta ja on vaikeampi saada jalkaan takaisin. Jotta kengät olisivat mahdollisimman mukavat: hankkikaa päkiöiden alle pehmustavat pohjalliset ja pistäkää rakkolaastarit ainakin kantapäihin ja pikkuvarpaisiin. 

Hankkikaa oikeankokoiset, mukavantuntuiset ja sopivan korkuiset kengät ja kävelkää/tanssikaa niillä paljon ennen tansseja."

Haluan tanssia ballerinoissa. Miten saan ne pysymään jalassa?

"Laitan niihin samanlaiset nauhat kuin balettitossuissa ja kiedon ne nilkan ympäri."

Pelottaa, että parini ei ole vielä miettinyt, mitä hän laittaa päälle.

"Suosittelen kysymään harjoituksissa, että oletko jo varaillut frakkia tai mitä ajattelit pukea sillon? Itse kysyin jo melkein alussa, ja oli yksi huolenaihe vähemmän, kun kuuli, että se frakki on varattu jo."

Miten vannehameen kanssa käydään vessassa?

"Keräsin mekon vannehameen sisään ja nostin vannehameen reunat lavuaaria ja pöntön takaosaa ja seinää vasten. Mekko oli siellä sisällä vähän kuin suppilossa. Ei mitää ongelmaa eikä pelkoa, että mekko uis pöntössä."

Kuukautiset sattuvat vanhojentanssipäivälle. Mitä teen?

"Suosittelen sekä sidettä että tamponia, niin ohivuotoa tuskin tulee."

Mitä tehdä, jos tanssin aikana käy huimaamaan?

"Pyörimistä pitää opetella. Yritä tehdä liikkeet mahdollisimman tasasesti ja käytä kiintopistetekniikkaa: pidä katseen mahdollisimman pitkään esimerkiksi samassa kohtaa seinää. Käännä pää aina viime tingassa."

Jännittää, että unohdan askeleet. Miten vähennän stressiä?

"Ei kannata ottaa kauheita paineita itse tanssimisesta. Kukaan ei arvostele, ketkä osaavat joka askeleen täysin oikein ja ketkä eivät. Omasta prinsessapäivästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja nauttia siitä täysillä!"

"Muistakaa hymyillä! Jos munaatte askeleet, hymyilkää vielä enemmän. Itseäni harmittaa kun unohdin omissa vanhoissani hymyillä, koska minua jännitti niin paljon. Kaikissa kuvissa näytän tosi vihaiselta."

Saako jatkoille mennä, jos ei osallistunut tansseihin?

"Riippuu paljon koulusta, kuinka tiukassa perinteet siellä on. Sanoisin, että mitä pienempi koulu, sen pidemmät perinteet. Ja pienemmät piirit. Jos on kyseessä iso koulu, niin sitten varmaan sujahdat massan sekaan ihan hyvin. Tosin monet ei halua ylimääräisiä jatkoille, koska se on wanhojen oma päivä ja nostattaa yllättävästi me-henkeä."

Mitä kannattaa pakata mukaan?

  • Pinnejä
  • Ihoteippiä
  • Nenäliinoja
  • Hiuslakkaa (sukkahousujen silmäpakoihin ja hiuksiin)
  • Rakkolaastareita
  • Hakaneuloja 
  • Lankaa ja neula
  • Ilmastointiteippiä (jos mekko repeää)
  • Pientä välipalaa
  • Juotavaa

Kaikki kommentit on koottu Demi.fin keskusteluista.

Ovatko tanssit vasta ensi vuonna? Lue, miten löydät vanhojentanssiparin!

Kommentoi »