Demi

Sekasin – onko tässä uusi hittisarja?

Sekasin – onko tässä uusi hittisarja?
Arvio: Jos tykkäsit #lovemillasta, tykkäät myös tästä. Uusi kotimainen nuortensarja sijoittuu suljetulle osastolle.
Kuvat
Julkaistu: 11.5.2016

Sinipaitainen Papillon (Elias Westerberg) ystävineen yrittää selvityä ongelmistaan.

Oletko koskaan miettinyt, millaista on mielisairaalassa? Sekasin vastaa kysymykseen hauskasti ja koskettavasti.

#lovemillan tekijöiden uusi draamasarja sijoittuu psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle. Siellä kohtaa neljä tavallista nuorta, joista kukin on päätynyt sairaalaan erilaisista syistä.

Viisiminuuttiset jaksot pyörivät 17-vuotiaan Papillonin (Elias Westerberg) ympärillä, joka on porukan kapinallinen rääväsuu. Hän joutuu suljetulle osastolle alkoholin ja lääkkeiden sekakäytöstä aiheutuneen psykoosin vuoksi. Papillon rikkoo sääntöjä aikaa tappaakseen ja joutuu tämän tästä hankaluuksiin.

Kaverit ovat kiusattu Satakieli (Eve Hotti), ylisuorittaja Lumikki (Anna Böhm) ja maanisdepressiivinen Hyde (Anssi Niemi). Sairaalan työntekijöilläkin on omat ongelmansa. Henkilöhahmot ovat fiktiivisiä.

Tarinat perustuvat kuitenkin oikeisiin tapahtumiin. Sarja on käsikirjoitettu yhteistyössä mielenterveyskuntoutujien kanssa, ja se on kuvattu Kellokosken sairaalassa.

Ankeaa arkea keventää hervottoman musta huumori. Elämä suljetulla osastollakin on vain elämää, ja nämä nuoret keksivät keinot selvitä päivästä toiseen.

Sekasin on katsottavissa  14. toukokuuta  kello 20 alkaen Yle Areenassa ja YouTubessa. Sarja näytetään neljän jakson osissa myös Yle TV2:ssa 23.-26. toukokuuta kello 20.30.  

(EDIT: ilmestymisaikoja tarkennettu 13.5.)

Ruger Hauerin ja Iisan Sekasin-tunnusbiisin musiikkivideo vie sarjan tunnelmiin.

Lue myös

Kommentoi »