Demi

Sanni pääsee työstämään idolinsa biisejä

Sanni pääsee työstämään idolinsa biisejä
Syksyllä alkavassa Vain elämää -ohjelmassa Sanni pääsee työstämään ihailemansa Maija Vilkkumaan biisejä.
Julkaistu: 2.6.2015

Syksyllä 2015 Nelosella alkava Vain elämää -ohjelma tuo ruutuun kolme vahvaa naisasrtistia: Virve Rostin, Maija Vilkkumaan ja vasta uransa alkumetreillä olevan oman tiensä kulkijan Sannin. Mukana olevat miesartistit ovat: VilleGalle, Antti Tuisku, Anssi Kela ja Pave Maijanen.

Uskalla näyttää erilaiselta

Sannin hiukset olivat värikkäät jo silloin, kun muut vielä pohtivat, uskaltavatko he kokeilla liukuvärjäystä. Tyyli on virkistävän erikoinen, ja sen ovat huomanneet muutkin. Hänen laulajanuransa alkoi keväällä 2013, kun Prinsessoja­ ja astronautteja -biisi ilmestyi. Siitä asti Sanni on saanut paljon kehuvaa palautetta siitä, että hän uskaltaa näyttää omalta itseltään.

“Pyrin olemaan oman tieni kulkija. En halua kuulostaa tai näyttää keneltäkään muulta”, Sanni sanoo.

Artisti-Sanni pukeutuu keikoilla tai haastatteluissa samanlaisiin vaatteisiin kuin arki-Sanni, joka menee kaverinsa kanssa kahville tai elokuviin. Tyyli ei ole levy-yhtiön luomus, vaan Sanni pukeutuu ja meikkaa oman makunsa mukaan.

"Stailistini ja meikkitaiteilijani tsemppaavat minua hurjissa jutuissa, kuten vaatteiden älyttömissä väriyhdistelmissä tai tukan värjäyksessä."

Kirjoita kappaleet itse

Sanni on harrastanut musiikkia lapsesta asti. Hän säveltää biisit yhdessä tuottajansa kanssa ja kirjoittaa kaikki sanoitukset itse.

Sannin mukaan toisten tekemiä biisejä olisi hankalaa laulaa. Hänelle tärkeintä musiikinteossa on luominen, ei julkisuus tai esiintyminen. Hän ei kuitenkaan tuomitse radion tusinahittejä, joissa ei ole syvällistä sanomaa.

"Kaikilla kappaleilla on jokin syy, miksi ne on tehty. Toisilla halutaan kertoa jotakin tärkeää, ja toiset herättävät iloa tai bilefiilistä. Korvamatobiiseilläkin on paikkansa", Sanni kertoo.

Sanni ihailee Maija Vilkkumaan ja Chisun sanoituksia. Hän haluaa tehdä kappaleita, jotka herättävät reaktioita. Kaikki eivät ehkä laulaisi yhden illan jutuista tai sydämen rikki repineestä erosta

Hanki tyttöenergiaa

Sannin mielestä naisia ei oteta suomalaisessa musabisneksessä yhtä tosissaan kuin miehiä. Jos nainen tekee asiat alusta loppuun itse, hänen oletetaan olevan omituinen hippi, joka asustelee veneessä multaa tukassaan.

"Jokainen jätkä soittaa kitaraa, eikä siinä ole kenenkään mielestä mitään ihmeellistä."

Toisaalta monilahjakas nainen saa osakseen ansaittua ihmettelyä. Kitara naisen kädessä huomataan ja työteliäisyyttä arvostetaan.

Sannin mielestä Suomessa on paljon upeita naisartisteja, joiden tulisi olla enemmän tekemisissä keskenään, tsempata toisiaan ja rakentaa yhteisöllisyyttä musiikkipiireissä.

"Suomalaisten naisartistien pitäisi bondailla enemmän ja kyräillä vähemmän."

Älä tee myönnytyksiä

Sanni on työskennellyt koko elämänsä sen eteen, että saisi tehdä musiikkia täyspäiväisesti. Hän muutti Lohjalta Helsinkiin voidakseen käydä Sibelius-lukion, verkostoitui ahkerasti heti muutettuaan, eikä hän ole koskaan tehnyt kompromisseja musiikkinsa suhteen.

Yksi Sannin suurimmista vahvuuksista on tuore soundi. Sitä ei voi laittaa mihinkään lokeroon, sillä Sanni ei halua miellyttää tiettyä kohderyhmää vaan rikkoa rajoja. Taktiikka on toiminut, ja hänen biiseihinsä ovat ihastuneet kaikenlaiset ihmiset.

"Haluan tehdä parasta musiikkia, jota milläkin hetkellä pystyn."

Pitempi versio jutusta on julkaistu Demissä 5/2015

Keskustele uuden Vain elämää -kauden artisteista.

Kommentoi »