Saku Tuominen: Hyvä elämä – lyhyt oppimäärä

Saku Tuominen: Hyvä elämä – lyhyt oppimäärä
Hyvä elämä kertoo todella helppolukuisesti ja maanläheisesti, mikä tekee meidät onnelliseksi.
Julkaistu: 29.11.2013

Elämäntaito-oppaat, jotka opettavat onnellisuutta ja tasapainoa, ovat nyt kovassa huudossa. Onnen luulisi löytävän hyvinvointiyhteiskunnassa helposti, mutta näin ei itse asiassa ole. 

Ihmiset ovat masentuneempia ja ahdistuneempia kuin koskaan, ja siksi self help -bisnes kukoistaa. Sen arvo on yli 10 miljardia euroa, eli suurempi kuin Hollywoodin elokuvateollisuus. Tekisi mieli sanoa, ettei onni löydy kirjaa pänttäämällä, mutta jos haluat lukea yhden hyvän self help -opuksen, lue tämä.

Saku Tuomisen Hyvä elämä – lyhyt oppimäärä näyttää ankealta vihkoselta kuulakärkikynämerkintöineen, mutta sisältö on sitäkin rikkaampi. Kirja kiteyttää monimutkaiset asiat niin tiiviiksi ja selkeiksi, että ihan nolottaa. Nämä asiat olisi pitänyt tajuta jo ajat sitten!

Teoksen ydinajatus on se, että onnellinen ihminen muistelee, tekee ja haaveilee enemmän. Tätä kolmijakoa avataan arkielämän esimerkeillä, joista taatusti jokainen voi tunnistaa itsensä. Kirjan yksi mahtavimmista oivalluksista on se, ettei tarvitse elää hetkessä. Sitähän meille koko ajan hoetaan: "Muista elää hetkessä! Tartu hetkeen!" Tuominen kirjoittaa, että monien tutkimusten mukaan ihmisen onnellisuus ei usein johdu nykyhetkestä vaan itse asiassa menneestä ja tulevasta. Kun on sinut menneen kanssa ja innostunut tulevasta, kaikki on varsin hyvin. 

Kirja rakenne on ovela. Kappaleet vaihtuvat tiuhaan,ja jokainen ajatus on omalla rivillään. Siksi opuksen lukee todella nopeasti, ja mieli täyttyy ihan huomaamatta innostavista ja lämpimistä elämänoivalluksista.

Paasilinna 2013

Kommentoi »