Demityksen säännöt

Demityksen säännöt
Ihanaa, että olet täällä! Demi.fi on nuorten oma keskustelupalsta. Lue säännöt huolellisesti – yhdessä voimme luoda mukavan ilmapiirin.
Julkaistu: 13.8.2018

Mikä on Demi.fi?

Demi.fi on nuorten oma yhteisö, jossa ei ole tilaa vihapuheelle. Anonyymilla keskustelupalstalla jokainen saa olla turvallisesti oma itsensä. Demi on tarkoitettu erityisesti 13–24-vuotiaille nuorille. Kaikkien käyttäjien tulee huomioida, että iso osa demittäjistä on alaikäisiä.

Sivustolla on moderointi. Ylläpito valvoo sääntöjen noudattamista ja poistaa sääntöjen vastaisia sisältöjä sekä tarvittaessa bannaa käyttäjätunnuksia. Tutustuthan demityksen sääntöihin, sillä hyvä ilmapiiri on meidän kaikkien vastuulla.

1. Demissä sitoudut tasa-arvoon

Demissä erilaisuus on rikkaus. Emme hyväksy rasismia, syrjintää tai vihapuhetta missään tilanteessa, ja kaikki siihen viittaava poistetaan välittömästi. Sinun ei tarvitse olla samaa mieltä tai hyväksyä muiden tekoja, mutta keskustelussa täytyy kunnioittaa toisia ihmisiä ja ihmisryhmiä.

Älä siis kiusaa, tuomitse tai väheksy ketään esimerkiksi sukupuolen, uskonnon tai kansallisuuden perusteella. Jos epäilet kirjoittavasi liian ilkeästi, mieti, sanoisitko saman kasvotusten. Kunnioitamme myös jokaisen oikeutta valita elämänkatsomuksensa, joten muiden käännyttäminen on kielletty.

2. Ota haltuun demiketti

Demin etiketti tähtää hyviin keskusteluihin. Kohtele muita demittäjiä ystävällisesti ja aloita keskustelusi aiheeseen sopivalla alueella. Riidan haastaminen, muiden tahallinen häiriköinti eli trollaaminen on kielletty. Älä huuda eli käytä caps lockia, vältä kiroilua ja kirjoita sama viesti keskusteluun vain kerran.

3. Auta muita tekemään hyviä valintoja

Sinä olet hyvä juuri tuollaisena. Emme salli epäterveitä keskusteluja, jotka yllyttävät laihduttamiseen tai ihannoivat tai kuvailevat syömishäiriöitä. Vaikka demittäjät ovatkin mahtavia tyyppejä, Demi.fi on surkea terapeutti.

Ylläpito poistaa keskustelut, jotka voivat vaikuttaa muihin haitallisesti. Kiellettyjä ovat itsetuhoisuutta, kuten viiltelyä, kuvailevat keskustelut. Olemme koonneet apua tarjoavia tahoja artikkeliin. Myös alkoholin, tupakan, huumeiden ja muiden päihteiden käyttöä kuvailevat tai ihannoivat keskustelut ja kommentit on kielletty.

4. Pidä huolta itsestäsi – olet meille tärkeä

Olet itse vastuussa kirjoituksistasi, lisäämistäsi kuvista ja niiden seurauksista. Nimimerkkisi ja salasanasi ovat henkilökohtaisia, joten älä luovuta tunnuksiasi edes parhaalle ystävällesi.

Muista myös, että kuka tahansa voi osallistua Demin keskusteluihin. Ethän kerro koskaan henkilökohtaisia tietojasi, kuten omaa nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi. Jos haluat tavata uuden tuttavan, tee se turvallisuutesi vuoksi julkisella paikalla, missä on muita ihmisiä. Kerro vanhemmillesi tai muulle luotettavalle aikuiselle, minne olet menossa ja milloin palaat.

5. Muista tekijänoikeudet

Löysitkö netistä ihanan kuvan, jonka haluaisit julkaista Demi.fissä? Harkitse vielä. Julkaisua varten sinulla pitää olla kuvan tekijänoikeudet tai lupa tekijänoikeuden haltijalta. Samaa pätee muiden kirjoittamiin teksteihin, kuten uutisiin tai blogeihin. Niiden luvaton kopiointi rikkoo tekijänoikeuslakia. Myös kaikki Demin sisältöjen kaupallinen käyttö ilman A-lehtien kirjallista lupaa on kielletty.

6. Noudata lakia – ohjaamme rikosepäilyt poliisille

Demissä pätevät kaikki Suomen lait. Jos mikä tahansa sivustolle lisätty sisältö antaa syyn epäillä, että Demi.fitä käytetään rikolliseen toimintaan tai sellaisen suunnitteluun, asia ohjataan poliisin tutkittavaksi. Noudata kaikessa toiminnassasi myös hyvää makua. Esimerkiksi pornografiset tai väkivaltaiset kuvat, tekstit ja videot ovat kiellettyjä. Muista myös, että toisen ihmisen tarkoituksellinen halventaminen voi täyttää myös kunnianloukkauksen tunnusmerkit.

7. Keskustele – älä tehtaile ilmoituksia

Myynti-ilmoitukset ja kaupalliset viestit eivät kuulu keskustelupalstalle. Jos taas haluat mainostaa Demissä, ota yhteyttä mediamyyntiimme.

Keskustelupalstalle ei saa jättää ilmoitusta, jossa kerätään aineistoa esimerkiksi opinnäytetyöhön tai tutkimukseen. Vain poikkeustapauksissa tutkimusluvan voi saada Demin toimitukselta.

Teetkö journalistista juttua? Jos haluat käyttää keskustelupalstamme sisältöä, ota yhteyttä toimitukseen.

8. Ilmianna huono käytös

Ylläpito on täällä sinua varten ja valvomme sääntöjen noudattamista. Onneksi voit auttaa meitä siinä! Jos joku kiusaa muita tai rikkoo muuten Demin sääntöjä, klikkaa ilmiantopainiketta.

Yhdessä pidämme Demin mukavana keskustelupaikkana, jossa voi huoletta jakaa niin hassuja ilonaiheita kuin suuria huolia. Muista, että turhien ilmiantojen tekeminen on kiusaamista siinä missä haukkuminenkin.

9. Pidä hauskaa – me lupaamme olla reiluja

Nyt kun tunnet demiketin, voit sukeltaa keskustelujen maailmaan. Olethan jo rekisteröitynyt? Luo oma nimimerkkisi helposti etusivulla, niin pääset keskustelemaan! Kun noudatat keskusteluissa näitä sääntöjä, saat demittää rauhassa.

Sääntörikkomukset arvioidaan tapauskohtaisesti. Demin ylläpidolla on oikeus muokata käyttäjän luomia sisältöjä ja poistaa käyttäjä, keskustelu, kuva tai kommentti ilman ennakkovaroitusta. Viestien ja keskustelujen poistosta saat kuitenkin ilmoituksen, jotta tiedät, miten se on rikkonut sääntöjä.

Psst!

Demi.fi-sivusto on osa A-lehdet Oy:n Demi-brändiä, johon kuuluu esimerkiksi nuortenlehti Demi.

Emme allekirjoita ihan kaikkea: demittäjien mielipiteet eivät edusta virallista linjaamme.

Käyttäjänä myönnät Demille oikeuden editoida, kopioida, julkaista tai olla julkaisematta materiaalia, jonka olet laittanut Demi.fi-sivustolle. Huomioithan, että ylläpito ei voi vaikuttaa siihen, että keskustelu voi näkyä Googlen hakutuloksissa jonkin aikaa poistamisen jälkeenkin.

5 kommenttia