Demityksen säännöt


Ihanaa, että olet täällä! Demi.fi on keskustelupalsta, jossa voit puhua syvällisiä, jakaa intohimosi ja esittää noloimmatkin kysymyksesi. Lue säännöt huolellisesti – yhdessä voimme luoda mukavan ilmapiirin.

1. Älä kiusaa – hyvä ilmapiiri on kaikkien vastuulla

Demissä kunnioitamme toinen toisiamme. Kaikenlainen kiusaaminen, haukkuminen ja muiden arvostelu on ehdottomasti kielletty. Jos epäilet kirjoittavasi liian ilkeästi, mieti, sanoisitko saman kasvotusten. Muista kunnioittaa muiden mielipiteitä, vaikka olisit eri mieltä tai toinen keskustelija ärsyttäisi.

2. Ota haltuun demiketti

Demin etiketti tähtää hyviin keskusteluihin. Kohtele muita demittäjiä rakkaudella ja aloita keskustelusi aiheeseen sopivalla alueella. Muiden tahallinen häiriköinti eli trollaaminen on kielletty. Älä huuda eli käytä caps lockia, vältä kiroilua ja kirjoita sama viesti keskusteluun vain kerran.

3. Syrjintä on kielletty

Demissä erilaisuus on rikkaus. Emme hyväksy rasismia tai syrjintää missään tilanteessa, ja kaikki siihen viittaava poistetaan välittömästi. Kunnioitamme jokaisen oikeutta valita elämänkatsomuksensa, joten muiden käännyttäminen on kielletty.

4. Auta muita tekemään hyviä valintoja

Sinä olet hyvä juuri tuollaisena. Emme salli epäterveitä keskusteluja, jotka yllyttävät laihduttamiseen tai ihannoivat syömishäiriöitä. Vaikka demittäjät ovatkin mahtavia tyyppejä, Demi.fi on surkea terapeutti. Ylläpito poistaa siksi itsetuhoisuuteen, kuten viiltelyyn, liittyvät keskustelut. Olemme koonneet apua tarjoavia tahoja artikkeliin. Myös alkoholia, tupakkaa tai huumeita ihannoivat keskustelut ja kommentit on kielletty.

5. Pidä huolta itsestäsi – olet meille tärkeä

Olet itse vastuussa kirjoituksistasi, lisäämistäsi kuvista ja niiden seurauksista. Nimimerkkisi ja salasanasi ovat henkilökohtaisia, joten älä luovuta tunnuksiasi edes parhaalle ystävällesi.

Muista myös, että kuka tahansa voi osallistua Demin keskusteluihin. Ethän kerro koskaan henkilökohtaisia tietojasi, kuten omaa nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi. Jos haluat tavata uuden tuttavan, tee se turvallisuutesi vuoksi julkisella paikalla, missä on muita ihmisiä. Kerro vanhemmillesi tai muulle luotettavalle aikuiselle, minne olet menossa ja milloin palaat.

6. Muista tekijänoikeudet

Löysitkö netistä ihanan kuvan, jonka haluaisit julkaista Demi.fissä? Harkitse vielä. Julkaisua varten sinulla pitää olla kuvan tekijänoikeudet tai lupa tekijänoikeuden haltijalta. Samaa pätee muiden kirjoittamiin teksteihin, kuten uutisiin tai blogeihin. Niiden luvaton kopiointi rikkoo tekijänoikeuslakia. Myös kaikki Demin sisältöjen kaupallinen käyttö ilman A-lehtien kirjallista lupaa on kielletty.

7. Noudata lakia – ohjaamme rikosepäilyt poliisille

Demissä pätevät kaikki Suomen lait. Jos mikä tahansa sivustolle lisätty sisältö antaa syyn epäillä, että Demi.fitä käytetään rikolliseen toimintaan tai sellaisen suunnitteluun, asia ohjataan poliisin tutkittavaksi. Noudata kaikessa toiminnassasi myös hyvää makua. Esimerkiksi pornografiset tai väkivaltaiset kuvat, tekstit ja videot ovat kiellettyjä. Muista myös, että toisen ihmisen tarkoituksellinen halventaminen voi täyttää myös kunnianloukkauksen tunnusmerkit.

8. Keskustele – älä tehtaile ilmoituksia

Myynti-ilmoitukset ja kaupalliset viestit eivät kuulu keskustelupalstalle. Jos taas haluat mainostaa Demissä, ota yhteyttä mediamyyntiimme.

Keskustelupalstalle ei saa jättää ilmoitusta, jossa kerätään aineistoa esimerkiksi opinnäytetyöhön tai tutkimukseen. Vain poikkeustapauksissa tutkimusluvan voi saada Demin toimitukselta.

Teetkö journalistista juttua? Jos haluat käyttää keskustelupalstamme sisältöä, ota yhteyttä toimitukseen.

9. Ilmianna huono käytös

Ylläpito on täällä sinua varten ja valvomme sääntöjen noudattamista. Onneksi voit auttaa meitä siinä! Jos joku kiusaa muita tai rikkoo muuten Demin sääntöjä, klikkaa ilmiantopainiketta.

Yhdessä pidämme Demin mukavana keskustelupaikkana, jossa voi huoletta jakaa niin hassuja ilonaiheita kuin suuria huolia. Muista, että turhien ilmiantojen tekeminen on kiusaamista siinä missä haukkuminenkin.

10. Pidä hauskaa – me lupaamme olla reiluja

Nyt kun tunnet demiketin, voit sukeltaa keskustelujen maailmaan. Olethan jo rekisteröitynyt? Luo oma nimimerkkisi helposti etusivulla, niin pääset keskustelemaan! Kun noudatat keskusteluissa näitä sääntöjä, saat demittää rauhassa.

Sääntörikkomukset arvioidaan tapauskohtaisesti. Demin ylläpidolla on oikeus muokata käyttäjän luomia sisältöjä ja poistaa käyttäjä, keskustelu, kuva tai kommentti ilman ennakkovaroitusta.

Psst!

Demi.fi-sivusto on osa A-lehdet Oy:n Demi-brändiä, johon kuuluu nuortenlehti Demi. Sivustolla viihtyy muitakin keskustelijoita kuin Demi-lehden tilaajia, mutta jokaisen on hyvä muistaa, että iso osa keskustelijoista on alaikäisiä. Sivusto on suunnattu yli 13-vuotiaille.

Emme allekirjoita ihan kaikkea: demittäjien mielipiteet eivät edusta virallista linjaamme.

Käyttäjänä myönnät Demille oikeuden editoida, kopioida, julkaista tai olla julkaisematta materiaalia, jonka olet laittanut Demi.fi-sivustolle. Huomioithan, että ylläpito ei voi vaikuttaa siihen, että keskustelu voi näkyä Googlen hakutuloksissa jonkin aikaa poistamisen jälkeenkin.

Julkaistu: 13.8.2018