Demi

Ruokaisa salaatti syksyyn

Ruokaisa salaatti syksyyn

Resepti: Salaatti muuttuu syksyiseksi, kun lisäät joukkoon punajuurta ja porkkanaa.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Kirsti Tuura
Mainos

Simppeli salaatti syntyy kotimaisista vihanneksista. Valitse täyttävämpään versioon jokin kolmesta täytteestä.

Sadonkorjuusalaatti

(kahdelle)

  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 2 tuoretta punajuurta
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 punasipuli
  • 4 ohutta porkkanaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • kourallinen pähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria

1. Lohko punajuuret ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin kymmenen minuuttia.

2. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita, kunnes se on sulanut voin joukkoon. Valuta punajuuret ja lisää ne pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes sokeriseos on levittynyt tasaisesti punajuurille.

3. Pilko kuorittu punasipuli lohkoiksi ja porkkanat pikkurillin kokoisiksi paloiksi. Kaada hunaja ja kasvikset kulhoon ja sekoita, kunnes hunaja on levittynyt tasaisesti.

4. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

5. Levitä huuhdeltu salaatti tarjoilulautasen pohjalle ja nostele kasvikset päälle. Tarjoa lämpimänä.

Kolme täytettä salaattiin

Vuohenjuusto

Pilko noin 100 g vuohenjuustoa parin sentin levyisiksi kiekoiksi. Lämmitä paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes vuohenjuusto on hieman sulanut keskeltä. Lorauta päälle 1 rkl hunajaa.

Siemenet

Sekoita keskenään esimerkiksi pinjan-, seesamin-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Paahda halutessasi siemenet nopeasti pannulla.

Lohi

Sekoita 2 rkl oliiviöljyä ja 1 tl sitruunamehua. Lisää tuoretta, silputtua persiljaa ja kourallinen silputtua salottisipulia. Ripottele tuoreen lohifileen päälle suolaa ja mustapippuria ja hiero sitten kastike kalaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Julkaistu: 24.10.2013